Så er jeg tilbage med en ny opskrift på chipolata pølser, som er stegt med grov sennep og honning. Hvilket betyder, at pølserne nærmest helt karamelliserer og får den bedste sprødhed og smag. Jeg har brugt chipolata pølser, som er en særlig fransk pølse med urter, men du kan bruge alle slags pølser. Selv medisterpølse. Og man spiser ret så mange pølser her om sommeren, gør man ikke?! Ellers er det bare mig…
Netop hjemvendt fra den bedste ferie
Jeg er netop kommet hjem fra en fantastisk dejlig ferie. Først i Sverige med Mikkel og lille Nord og så en uge i Niedersachsen med hele min familie. Altså min mor, far, storebror og hans kone og børn. Så 3 generationer på rundtur i Tyskland. Først i Celle, så i Hannover og derefter Braunschweig. Virkelig nogle dejlige byer og anden gang jeg besøger dem. Var der nemlig også sidste år!
Jeg elsker virkelig at rejse i Tyskland. Der er så mange spændende byer at opleve, så meget økologisk og lokalt mad og drikke at nyde, og så meget historie at gå på opdagelse i. Jeg tror Tyskland så vel som Sverige bliver de lande, Nord i sær kommer til at huske, når han engang tænker tilbage på sine barndoms ferieminder.
Tilbage til Chipolata pølser
Måske har du aldrig hørt om Chipolata pølser. Men det er en særlig fransk pølse, som smager så godt af forskellige urter. Du kan købe den i økologiske netbutikker. Jeg har købt dem i Birkemosegårds landhandel på Sjællands Odde. Men igen brug de pølser, du har lyst til. Det er glaseringen, der er fidusen her. Og som smager så godt.
Og husk at bruge en grov sennep! Og prøv endelig også samme glasering til f.eks lækre svinekoteletter eller mørbrad. Det er også godt!
Super lækre chipolata pølser med sennep og honninh. Denne opskrift kan også bruges med alle mulige andre pølser!
- 400 gr (8 stk) Chipolata pølser
- 1 1/2 spsk grov sennep
- 1 spsk flydende honning
- lidt smør til panden
Vend Chipolata pølserne med den grove sennep og honningen.
Smelt smør på panden og kom pølserne samt al den overskydende sennep og honning på.
Lad pølserne stege i ca. 15 minutter til de er gennemstegte, og sørg for at vende dem undervejs og dryppe godt med den overskydende lage over.
Når pølserne er stegt færdige, skal sennep-honninglagen gerne være karamelliseret en smule. Servér straks med lækkert tilbehør til.