Denne her creme fraiche marineret mozzarella opskrift delte jeg på instagram i sidste uge, og den skal I selvfølgelig heller ikke snydes for her på bloggen. Det lyder måske lidt sjovt, men forestil jer en mozzarella der sammen med creme fraichen forvandler sig til den blødeste cremede burrata lignende ost. Det er lidt, det der sker i denne her ret.
En mozzarella opskrift der er genial som tilbehør til salater og andet
Jeg ville vælge at servere denne her mozzarella som tilbehør til salater sammen med noget godt brød og evt. lidt lækkert kød. Den egner sig virkelig som gæsteret, og er nemlig en ret, der lidt har en overraskelsesfaktor. Folk har som regel ikke lige set den kombination før.
Faktisk er ideen om at “marinere” mozzarella i creme fraiche Jamie Olivers, og det er der, jeg har fået ideen fra. Jeg har så selv lavet min egen opskrift, og jeg er helt besat af denne her ret.
Sådan gør du
Retten er super enkel at lave. Først skærer man skiver af mozzarellaen ud og lægger på et fad. Så drysser man friske krydderurter over, masser af revet citron og så salt og peber. OG så kommer laget med creme fraiche. Derefter slutter man af med ekstra krydderurter for syn og smags skyld, og salt og peber. Det smager såååå godt.
Da jeg serverede det for nyligt til gæster, havde jeg ristet tynde, tynde skiver af mit surdejsbrød med lidt olivenolie og så sad vi alle og skovlede op af denne lækre cremede sag og sagde Mmmm…Mmmmm…Mmmmm.
Ih hvor er jeg glad for, at jeg har fået delt den med jer. Det har været noget af en travl uge den forgangne uge, hvor vi har holdt min fars 70 års fødselsdagsweekend oppe i vores hus i Sverige. Det har været fuldstændigt vidunderligt, og lige dét jeg drømte om; at have en ødegård, der kan rumme fester og vidunderlige stunder med venner og familie! Så i dag mandag, er jeg høj på kærlighed og lidt træt ; )
- 2 mozzarellaer
- 1 øko citron
- Ca. 2 spsk frisk timian
- 2 håndfulde frisk basilikum
- Flagesalt
- Friskkværnet peber
- Olivenolie
- 2 dl creme fraiche
Skær mozzarellaerne i skiver og læg dem ud på et fad.
Riv citronen fint og drys over.
Pluk frisk timian og drys over.
Hak basilikum og drys over.
Drys med flagesalt og friskkværnet peber.
Smør creme fraiche ovenpå mozzarellaen.
Afslut med ekstra friske krydderurter samt salt og peber.
Lad retten hvile i minimum 2 timer i køleskab, før den nydes.
2 kommentarer
Hej!
Hvilken creme fraiche bruger du (%)?
Vh Helle
Undskyld mit sene svar, jeg bruger den fede 38 %, men du kan også sagtens bruge 18