SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Så kommer jeg her med en opskrift på en super cremet bygotto med bagte søde tomater. Den er super enkel at lave og smager så skønt, ikke mindst når man bruger de første dejlige danske sommertomater. Jeg er stor fan af rimelig simpel og nem mad de her dage. For baby i maven er dælme begyndt at sætte sit præg på energiniveauet og ikke mindst fysikken. Men heldigvis har jeg nogle gode kunder i min lille enkeltmandsbutik, som fx gedeosten.dk, som gør at jeg får lavet lidt i løbet af dagen andet end at ligge på sofaen!…
Men nu er der heller ikke længe til, at lillemanden kommer ud. Jeg er sat til start august, så hvis sommeren flyver afsted, er det jo lige om lidt. Det blir’ så vildt! Og jeg glæder mig til at opleve magien med en lille nyfødt i armene igen! Og til september kommer min første rigtige trykte kogebog ud, så der er nok at glæde sig til.
Cremet bygotto der er nem at røre sammen
Det tager selvfølgelig lidt tid at koge perlebyggen til denne her bygotto. Men når man først har gjort det, så tager den ingen tid at røre sammen. Det er altså ikke ligesom en risotto, hvor man skal stå at røre hele tiden. Med denne her bygotto blander man nemlig bare de færdigkogte perlebyg, som har fået god smag af grøntsagsbouillonen, sammen med lidt creme fraiche, krydderurter og tomater og vupti. En mega lækker og dejligt cremet bygotto.
Man kan også bruge mascarpone eller en anden flødeost i stedet for creme fraiche. Eller endda en god rygeost 10 % og kommer du ikke skiver af gederulle oven på ved servering, så brug fx lækre parmesanflager. Der er mange gode forslag.
Vi spiste retten sammen med en stor skøn salat med alle mulige gode ting i. Og Nord ville helst have perlebyggen for sig og de bagte tomater og gedeost ved siden af. Sådan er det for det meste. Og jeg har egentlig bare vænnet mig til at servere maden for ham sådan lidt delt op i ingredienser. Så kan han bedre overskue, hvad han spiser. Og så længe han ikke er kræsen, men spiser det hele, så er jeg godt tilfreds.
Andre skønne bygottoer
Har du mod på andre skønne bygottoer, så har jeg lavet en del før her på bloggen! Her linker jeg lige til nogle af dem, som faktisk også er nogle af de mest populære aftensmadsopskrifter på juliekarla.dk.
Nem bygotto opskrift med græskar og ricotta
Perlebyg risotto med tomat og parmesan
Græskar bygotto med feta og timian
En super lækker og nem cremet bygotto!
- 100 gr perlebyg
- Grøntsagsbouillon
- 250 gr blandede tomater (jeg brugte halv datterino/halv san marzano)
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk agavesirup
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk frisk, finthakket timian
- 2 spsk creme fraiche 38 %
- 2 spsk grøntsagsbouillon
- 6-8 skiver Soignon økologisk gederulle
Kog perlebyg i rigeligt grøntsagsbouillon. De skal koges ca. 35 minutter til de er møre.
Halvér tomaterne og kom dem på en bageplade. Dryp olivenolie over, samt agavesirup og salt og peber. Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter.
Hæld det resterende grøntsagsbouillon fra den færdigkogte perlebyg, men gem ca. 2 spsk.
Rør finthakket timian i gryden med den kogte perlebyg. Tilsæt creme fraiche og de 2 spsk. bouillon, så man får en cremet bygotto. Rør godt rundt.
Vend til sidst de bagte tomater i. Sørg for at få al saften med.
Servér bygottoen med det samme, mens den stadig er lun. Anret med skiver af gederulle. Drys med peber og dryp med en god olivenolie.