Jeg kan faktisk ikke forstå, hvorfor jeg ikke har lavet denne her fetacreme før nu. Jeg har altid spist det hjemme hos mine forældre i Århus, som køber det hos en tyrkisk købmand. Det smager simpelthen så godt, men jeg har egentlig aldrig selv tænkt på at lave det. Men da jeg havde et stort stykke feta i køleskabet i dag og forårsløg og rødløg, måtte jeg jo lige prøve at se om det blev lige så godt, som det jeg kan købe. Det blev det, og faktisk endnu bedre! Det er så simpelt og lækkert og er helt perfekt som en appetizer på noget lækkert knækbrød eller sammen med grissini, eller endda som smørelse i en sandwich. Jeg er vild med det, og jeg vil vove at påstå, at det tager 5 minutter at lave.
Skærebræt og Grand Cru skål fra Rosendahl |
Ingredienser
250 gr. feta (fra en blok!)
2 store spsk. græsk yoghurt 10 %
1 forårsløg
1/2 rødløg
Tilberedning
Blend fetaen sammen med græsk yoghurt i en food processor, indtil man har en blød og cremet konsistens. Hæld fetacremen over i en skål og pynt med fint hakket rødløg og forårsløg, og så er den klar til servering.
2 kommentarer
Lyder SÅ lækkert, og så er det jo en fantastisk måde at få brugt rester på (jeg smider alt for ofte netop fetablok og græsk yoghurt ud, fordi vi ikke når at få spist det hele). Det glæder jeg mig til at prøve! 🙂
Hej Rikke!
Ja lige præcis! Det er super nemt, og jeg tror ikke, du kommer til at smide noget ud mere i fremtiden : )