Uh… det her er noget af en cremet pastaret, som har slået mine tidligere pastafavoritter af banen og indtaget en klar førsteplads! Jeg er vild med den, og har allerede lavet den 2 gange på en uge nu!
Jeg elsker smagen af citron, og det gælder sådan set i alle smagssammenhænge. I det søde køkken, men også i særligt høj grad i det salte som her. Der er nemlig både citronskal og saft i retten, og det gir’ den perfekte balance sammen med den lidt fede friskost.
Cremet pastaret med italiensk mascarpone
Jeg har brugt den italienske mascarpone ost i denne her opskrift, og det var egentlig lidt tilfældigt. Jeg havde nemlig købt for meget af denne lækre cremede sag, da jeg skulle lave Nords fødselsdags tiramisu lagkage. Men det er jeg da glad for nu. For nu har jeg fundet ud af, hvor skøn mascarpone er at bruge i netop en cremet pastaret som denne, så nu skal der eksperimenteres.
Det er selvfølgelig ikke den letteste ret, hvad angår kalorier, men engang imellem skal der jo være plads til vaskeægte comfort food og særligt i denne her kolde februar måned. Og helst et godt glas rødvin til!
- 3 bananskalotteløg (du kan også bruge 2 almindelige løg)
- 2-3 fed hvidløg
- 200 gr Pasta Penne
- 125 gr mascarpone (Svarende til et halvt bæger)
- 75 gr babyspinat
- Saft af 1/2 citron
- Fintrevet skal af 1 økologisk citron
- 1 tsk Tørret timian
- Salt
- Friskkværnet peber
- Finthakket Persille
- Revet parmesan
Hak bananskalotteløg og hvidløg fint, og steg det ved middelvarme i olivenolie på en pande (gerne en lidt dyb sauterpande). Når løgene er gyldne slukkes der, og de stilles til side.
Bland mascarpone med citronsaft-, skal, tørret timian og smag til med salt og peber.
Kog vand til pastaen og kog pastaen al dente. Gem ca 1/2-1 dl. pastavand til saucen!
Hæld den færdigkogte pasta over på sauterpanden med de stegte løg og hvidløg. Skru op på middelvarme og kom mascarpone cremen i. Tilsæt pastavand, og lad saucen blande sig godt med pastaen. Tilsæt babyspinat og vend godt rundt et par minutter.
Når spinaten begynder at falde en smule sammen, tages panden af varmen og pastaretten anrettes på tallerkner og pyntes med masser af frisk persille og parmesan.
2 kommentarer
Det var da en heeeelt vil lækker pastaret. Det syrlige citrus og cremede mascarpone passer fantastisk godt sammen.
Tusind tak! Det er jeg glad for at høre!