SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Juhuuuu… Jeg er næsten færdig med min kogebog! Jeg skal aflevere manuskriptet her d. 1 april, og så er udgivelsesdatoen blevet august (samme måned som bebs!). Åh, hvor er det fedt og jeg glæder mig så meget til at vise jer resultatet. Derfor er der også mere stille på bloggen, end der plejer at være, da jeg har skulle have de sidste opskrifter i hus.
Men der er da blevet tid til at lave endnu en opturs opskrift med Soignons økologiske gederulle, og denne gang kommer den i selskab med en cremet polenta og citronbagt squash og fennikel. Og selvfølgelig også det sidste og afgørende touch af sprødstegt pancetta.
Polenta på forskellige måder
Jeg har altid været vild med polenta. Kan huske min mor lavede det, da jeg var barn, og der var det virkelig noget nyt og moderne. Herhjemme laver jeg både en cremet polenta som her, der er sådan lidt grødagtig, og så laver jeg også bagte polenta sticks. Sidstnævnte er egentlig bare kold polenta, som er blevet helt fast, og som så bliver skåret ud i stænger, penslet med olivenolie, drysset med salt og bagt i ovnen til de bliver lidt sprøde udenpå. Det er altså også godt, og et stort hit også hos den mindste.
Planer om en sød polenta grød
Jeg har faktisk planer om at lave en sød udgave af en cremet polenta. Sådan en slags sød majsgrød med noter af vanilje og så topping af frisk frugt og nødder. Lyder det ikke meget godt? Tror i hvert fald det skal prøves af. Og generelt er jeg bare en sucker for al slags grød, så jeg er ret sikker på, at jeg også vil hoppe på en sød polenta grød. Mens jeg skriver tænker jeg allerede på en udgave med for eksempel honningristede nødder, kokossukker og stykker af pære!…
Super lækker cremet polenta med skønt tilbehør.
- 1 squash
- 1 fennikel
- 1 citron
- Olivenolie
- Salt
- 100 gr minut polenta (Jeg har brugt minut polenta, som er forkogte gryn, for at forkorte tiden, men du kan også sagtens bruge de klassiske ikke-forkogte. Tjek blot anvisningen på pakken for 4 personer)
- 500 ml vand
- 1/4 tsk salt
- 1 dl sødmælk
- 1 tsk smør
- 1 tsk. olivenolie
- 2 håndfulde fintrevet parmesan ost (fra et helt stykke)
- 8 skiver Soignon økologisk gederulle
- 70 gr pancetta i skiver
- frisk timian til pynt
Skær squash og fennikel ud i mellemstore stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir. Dryp saft fra 1/2 citron over og dryp ligeledes med en god olivenolie. Skær den resterende halve citron over i tynde skiver og læg ved. Drys salt over grøntsagerne og bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter.
Mens grøntsagerne er i ovnen steges pancettaen på en varm tør pande, indtil skiverne er sprøde. Sæt til side.
Kog vandet op i en kasserolle med salt. Når vandet koger tilsættes majsgrynene, der piskes og skrues ned. Pisk godt rundt indtil polentaen tykner. Ca. 2 minutter. Ønskes polentaen mere lind tilsættes mere vand. Rør sødmælk, olivenolie, smør og parmesanost i og smag til med citronsaft og evt. ekstra salt.
Anret polentaen med det samme på fire tallerkner. Læg to skiver gedeost oven på den cremede polenta, så det kan smelte en smule. Hak pancettaen groft og drys over. Servér polentaen sammen med de citronbagte grøntsager og pynt med frisk timian, fintrevet citronskal og dråber af god olivenolie.
2 kommentarer
Hej Julie
Glæder mig til at lave opskriften med Cremet polenta med citronbagt grønt. Kan man erstatte smør og sødmælk med noget der er mindre fedt? Der er jo også en del ost i:-) Hilsen Helle
Hej Helle, Ja du kan sagtens udelade sødmælk og bruge lidt mere vand eller minimælk, og så kan du bare bruge olivenolie i stedet for smør.