Kan I huske, at jeg for ikke så lang tid siden udkom min grønne kogebog Grøn morgenmad? Vil bare lige slå et slag for den og dele denne her skønne morgenmadsret fra bogen, som er cremet quinoa på stegt palmekål og halloumi. Det er en super simpel men mega velsmagende morgenmadsret, som passer lige til sæsonen. Lige nu kan man nemlig få fingrene i de smukkeste grønne palmekål. Og palmekål smager simpelthen bare så opturs godt, når det bliver stegt kort på panden ved høj varme og lige får den der ekstra sprødhed. Og selvfølgelig får et generøst drys af flagesalt.
Grøn morgenmad med mine allerbedste grønne morgenmadsopskrifter
I min kogebog er der i alt 80 opskrifter med grøn morgenmad. Og det er altså alt fra salte retter, som denne her med stegt palmekål og halloumi, til søde retter. Og der er juices og smoothies og alt muligt andet lækkert. I nogle opskrifter tager jeg udgangspunkt i klassiske morgenmadsretter og giver dem et grønt tvist, mens jeg med nogle af de andre opskrifter har udviklet helt nye og sjove grønne morgenmadsretter.
Min kogebog udkom sidste år ca. omkring fødslen af min yngste søn Bue og hvor min mor blev alvorligt syg. Så det var selvsagt en hektisk periode. Derfor blev det heller ikke til en boglancering, hvilket jeg er lidt ked af i dag, for det er altså noget af et arbejde at lave sådan en bog her, og det kunne have været sjovt at fejre det. Men pyt, det tager ikke glæden og stoltheden fra mig over at have lavet denne her bog. Jeg er SÅ glad for den. Og det er altså ret fedt at stå tilbage med 80 opskrifter, som man alle har lyst til at lave igen og igen, og som man bare synes smager opturs godt. Dertil skal det altså også lige siges, at jeg har lavet rigtig, rigtig mange opskrifter, som ikke klarede sig igennem nåleøjet og ikke kom med i bogen. Så det er altså kun creme de la creme, der har fundet vej til Grøn morgenmad!
- 1 dl hvid quinoa
- 2 dl vand
- 1 stor moden avocado
- Citronsaft
- Salt
- Friskkværnet peber
- 8 små stængler palmekål
- Olivenolie
- 6 skiver Halloumi ost
- 2 æg
Skyl quinoaen under koldt vand og kog den under låg i ca. 10 minutter, indtil al vandet er absorberet. Lad det køle helt af.
Mos avocado og smag det til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Bland det sammen med den afkølede quinoa.
Kog æggene i 6 minutter og lad dem derefter straks køle ned i koldt vand.
Skyl palmekålen grundigt og steg ved høj varme på en pande med olivenolie, indtil kålen får en flot gylden stegeskorpe og bliver blød. Læg dem på to tallerkner.
Steg halloumi skiverne på samme pande et par minutter ved høj varme, indtil også de har fået en flot stegeskorpe.
Anret den stegte halloumi på palmekålen.
Fordel den cremede quinoa oven på.
Læg de smilende æg på og drys med friskkværnet peber.