Her kommer en opskrift på den bedste daddelbar med citron, hvis jeg selv skal sige det, som jeg lavede for noget tid siden, faktisk kort efter at jeg lavede de her daddelkugler. Forskellen på dem er egentlig bare, at jeg har udskiftet cashewnødderne med mandler, og så har jeg tilsat revet citronskal, hvilket virkelig giver dem et ekstra super lækkert twist. Det kan altså virkelig anbefales! Nå ja, og så har jeg selvfølgelig lavet dem til barrer i stedet for kugler. Så hvis man får lyst til en energibar efter f.eks. træning, er det her et sundt valg og også lidt sjovere end dem man kan købe i supermarkederne.
- 150 gr. udstenede Medjool dadler
- 50 gr. mandler
- 25 gr. kokos
- 1 spsk. chiafrø
- 1 spsk. kakao
- Revet skal af ca. 1/4 citron
- Blend dadlerne sammen med mandler, kakao, chiafrø, kakao og revet citron, indtil man har en sammenhængende masse.
- Tilsæt kokos og blend en ekstra omgang. Jeg blander først kokos i til sidst, da jeg godt kan lide, at der er lidt at tygge i.
- Rul dadelmassen ud mellem to lag bagepapir og skær dem i passende aflange firkanter.
- Læg bagepapir mellem dine daddelbarer og læg dem i en tætsluttet boks og opbevar dem i køleskabet.
Daddelbar til den søde tand
Daddelbarrerne er helt perfekte som en lille eftermiddagssnack, og når jeg laver dem forsvinder de ret hurtigt. Jeg er egentlig god nok til ikke at rydde hele pladen på en gang, men med Mikkel er det en lidt anden sag. Så det er altid en god idé at lave en dobbelt portion. Ellers kan jeg også anbefale denne her opskrift på sunde dadelkugler med appelsin og kakao. En anden af mine yndlingsopskrifter, når det kommer til dadelslik.
Jeg er i øvrigt netop kommet hjem fra en helt fantastisk tur til Berlin sammen med mine forældre. Vi skulle ned og opleve byens fejring af 25-årsdagen for murens fald, og kombinerede selvfølgelig det historiske med nogle gode restaurantbesøg.
Derudover blev det til et besøg hos hele to økologiske supermarkeder. Først var jeg forbi LPG Bio Markt i Prenzlauer Berg, som skulle være et af Europas største, hvis ikke det største. Jeg var totalt i madhimlen og fik vist også brugt en del penge på alle mulige lækre øko-varer. Jeg købte bl.a. rigeligt med mandelsmør og hele mandler, chokolade, puffede quinoa, chiafrø og masser af andre skønne ting. Tænk, hvis vi havde sådan nogle store øko-supermarkeder i Danmark. Ville det ikke være fantastisk?!
Derefter kørte vi forbi Denns Biomarkt, som også er et super fantastisk supermarked med gode varer til rigtig gode priser. Økologiske varer er bare billigere i Tyskland, så jeg sørger altid for at fylde lageret godt op, når jeg kommer på de kanter. I øvrigt så ligger Denns Biomarkt også i Flensborg, og det er også et rigtig godt sted. Der har jeg efterhånden været et par gange, når jeg har været med mine forældre på en lille Tysklandstur. Så kommer du nogensinde på de kanter, kan jeg også varmt anbefale det supermarked.
Som I kan læse, fik jeg altså købt en masse spiselige ting på min ferie, som jeg nu altid gør. Jeg glæder mig også allerede til på lørdag (min fødselsdag!), hvor Mikkel og jeg tager en smuttur til Malmø, og hvor jeg selvfølgelig ligger vejen forbi mit yndlingssupermarked Green Matmarknad.
7 kommentarer
Hej,
Jeg synes din blog er super fin og har brugt mange af dine opskrifter 🙂 Men jeg har ødelagt min stavblender ved at blende mandler, så tænkte på hvilken slags blender du bruger?
Mvh Mette
Hej Mette, Tak! Jeg bruger en foodprocessor. Lige nu en fra OBH, men den bliver snart skiftet ud med en Magimix. Jeg har også en blender, men det bruger jeg næsten aldrig – altid foodprocessoren : )
Tak for dit hurtige svar. En foodprocessor må vist blive årets julegaveønske 🙂
Hej
Lyder super lækre, men hvad kan jeg erstatte chiafrø med
Hej Joan, Tak, dem kan du bare udelade.
Hej. Hvor længe holder disse på køl?
En uges tid kan de sagtens holde sig i en lukket beholder!