Nu skal jeg fortælle en lille anekdote om de her dejlige kyllingedeller, som i øvrigt er blevet lavet mange gange herhjemme hos os. Det er en fantastisk spise men økologisk hakket kyllingekød er fuldstændig umuligt at drive op. Derfor blev min glæde særligt stor, da jeg for nylig gjorde en super god opdagelse.
Økologisk hakket kyllingekød til 30 kr!
Der er åbenbart efterspørgsel på kødet i Sverige for på min seneste Malmø hyggetur med familien, så jeg, at Maxi ICA havde hakket økologisk kyllingekød fra Brosarp til bare 41 SEK. Hvilket omregnet til danske er ca. 30. kr, da den svenske krone er særligt lav for tiden. Så man kan nok spørge mig, om jeg fik slæbt noget hakket kylling med hjem. Og det har jeg i den grad glæde af nu!
Så der er røget et par kyllingedeller på bordet i den senere tid til stor begejstring for den lille. Og jeg har planlagt at lave et kyllingefarsbrød og friske forårsruller med selvsamme meget snart!
I det hele taget er der virkelig penge at spare ved at handle ind i Malmø. Jo selvfølgelig er der togbilletten, men hvis man alligevel skal derover på familietur, så kan det altså godt betale sig at lægge vejen forbi et supermarked og købe lidt ind.
Lækre kyllingedeller med frisk salvie
Det som jeg synes gør de her kyllingefrikadeller så gode, er helt klart den friske salvie. Jeg elsker simpelthen den krydderurt, og det gode maj vejr har gjort, at min salvie plante på altanen bare blomstrer i fuld flor. Så der kommer rimelig meget salvie i min mad for tiden!
Jeg lavede de her deller sammen med en grøn linsesalat, jeg havde blandet med råkost af rødbede og gulerod. En rigtig lækker ret med masser af de gode proteiner!
I øvrigt så kan jeg også anbefale en anden af mine kyllingeopskrifter med hakket kyllingekød nemlig de her andre sunde kyllingefrikadeller med squashspaghetti og tomatpesto!
De her kyllingedeller er bare uhm...uhm...uhm
- 300 gr hakket kyllingekød
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk salt
- masser af friskkværnet peber
- 1 æg
- 2 spsk havregryn
- 15-20 blade frisk salvie
Riv løget og pres hvidløget. Rør det sammen med det hakkede kyllingekød sammen med æg, havregryn, salt, peber og grofthakket salvie. Rør godt sammen.
- Opvarm en pande med olivenolie og steg kyllingefrikadellerne til de er gennemstegte. Servér og nyd!