Pasta med laks… det må vel være en favorit i mange hjem! Også herhjemme. I sær når det er weekend, og det skal være ekstra lækkert, og egentlig ikke behøves at tage så lang tid. For der er så meget, man også gerne vil nå, når man nu har fri.
Denne her opskrift på pasta med laks er både nem og hurtig at lave, og så smager den overdrevet godt af dild, fløde, hvidvin og citron i vilkårlig rækkefølge!
Min yndlingsopskrift på pasta med laks
Jeg har lavet den mange gange efterhånden, og den er et hit hos både de voksne og Nord. I sær sidstnævnte har fået for vane at fiske (ha.. fiske) al laksen ud af spaghettien først, også fra vores tallerkner! Den dreng elsker simpelthen fisk og kød for den sags skyld.
Simpel og klassisk opskrift
Opskriften er egentlig ret simpel. Jeg brugte 2 økologiske laksefiletter á ca. 225 gr., og det var passende til os to voksne og 1 barn. Og sammenlagt tog opskriften 30 minutter at lave. Jeg serverede den med en grøn salat til, for at give den et lidt frisk modspil. For i denne her opskrift er der altså fløde i. For det synes jeg, der skal i en helt klassisk pasta laks opskrift.
Glæder mig til at høre, om den også bliver en favorit hjemme hos jer. Nogle af jer har garanteret jeres helt egen måde at lave en god omgang pasta med laks på. Lad mig endelig høre, hvad den er!
Endnu en lækker pastaret
Og så vil jeg lige her på falderebet linke til én af mine andre yndlings pastaretter, nemlig denne her opskrift på pasta med parmesan, citron og frisk krydderurter.
Den bedste opskrift på pasta med laks. En opskrift, der er min personlige favorit.
- 200 gr spaghetti
- 225 gr laksefiletter (svarende til 2 filetter)
- olivenolie
- 6 kviste frisk dild
- 1 spsk smør
- 1 fed hvidløg
- 1 stk skalotteløg
- 1/2 dl hvidvin
- 2 dl fløde
- 1 spsk finthakket dild
- 1 spsk finthakket persille
- salt
- friskkværnet peber
- citronsaft
Sæt vandet til pastaen over at koge.
Steg de to laksefiletter på skindsiden på en varm dyb pande med olivenolie. Krydr med salt, peber og læg nogle kviste dild ovenpå. Vend laksen om på den anden side. Tilfør 1 spsk smør, og brug en ske til at hælde noget af den gode smør-dild sauce over laksen, mens den steger.
Når den er færdigstegt, tages den af varmen.
Brug den samme pande med det nu brunede smør og kom finthakket skalotteløg på. Steg et par minutter ved middelvarme. Kom 1 fed finthakket hvidløg i og steg videre.
Tilsæt hvidvin og lad det koge ind en smule. Tilsæt efter et par minutter fløden, samt finthakket persille og dild. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Smuldr laksen og kom den i saucen.
Vend den færdigkogte pasta i panden og vend rundt. Tilsæt evt. 1 dl. pastavand, hvis du ønsker saucen mere lind. Det er svingere lidt fra gang til gang hos mig, afhængigt af hvor længe saucen simrer.
Servér pastaen med det samme og servér med fintrevet parmesan og ekstra dild.
3 kommentarer
Super opskrift. Dejlig nem og virkelig velsmagende. Jeg lavede dobbelt op “pimpede” den lidt med strimlerne fra 4-5 mellem-størrelse gulerødder. Der var ikke mere hvidvin i flasken, så jeg brugte lidt vin-edike og 2 teskefulde sukker i stedet – det fungerede fint.
Det var min debut med retten og jeg brugte ca. 1 time så de 30 min er nok lige til den erfarne side 🙂
Venlig hilsen
Jesper Ernst 🙂
Det er jeg glad for at høre tak!
Den smager jo så godt den ret! Ny favorit derhjemme.