Det her er virkelig mit bud på den bedste sommerdessert…den allerbedste. For jeg er ikke den helt store kagebager, og når jeg så endelig kaster mig ud i at lave en dessert, så skal den for det første helst være nem. Og for det andet selvfølgelig smage mega godt og egentlig ramme plet hver gang. Altså godt som i “jeg fortsætter bare til fadet er tomt”
Den bedste sommerdessert med sommerbær
Og denne her sommerdessert er sådan set begge dele. Og her har jeg brugt danske, super søde jordbær men brug endelig også hindbær, det er altså virkelig også godt! Og det er netop, hvad jeg skal til at lave igen i morgen. Jeg har nemlig plukket ret mange vilde hindbær i Sverige denne her uge, hvor vi har været på ferie. Og de skal serveres sammen med det her marcipanknas og den dejlige let syrlige, men stadig fede på den fede måde vaniljecreme.
Sommerdessert med marcipanknas
Og nu til den der marcipanknas. Jeg havde nemlig en halv økologisk marcipanrulle i køleskabet fra tidligere, og den rev jeg groft på et rivejern og gav et par minutter i ovnen til det blev til sprødt knas.
Og det viste sig altså at være rimelig nice sammen med bær og cremen lavet på fløde, creme fraice og vanilje. Brug endelig lidt sukker i cremen også, hvis du vil have den sødere, men mine jordbær var så søde, at jeg ikke syntes, der manglede sødme. Men smag dig frem!Og kast dig ud i denne her mega nemme sommerdessert. Yay!
Leder du efter den ultimative sommerdessert, du kan lave igen og igen?
- 1 bakke jordbær
- 2 stk nektariner
- 2 dl piskefløde
- 2 dl creme fraiche 18 %
- 1/2 tsk ren vaniljepulver
- 150 gr groftrevet marcipan
- Ribs til pynt
Start med at riv marcipanen groft på et rivejern. Fordel den revne marcipan jævnt ud på en bageplade. Bag ved 200 gr. i ca. 5-7 minutter, eller indtil det bliver dejligt sprødt. Lad det køle helt af.
Vask jordbærrene og fjern stilken. Drys gerne lidt rørsukker over dem, hvis de er til den syrlige side.
Pisk fløde, creme fraiche og vaniljepulver til en luftig skum.
Kom jordbær, creme og marcipanknas i fire glas og pynt med ribs og servér!
2 kommentarer
Hejsa
Hvor lang tid før servering, kan desserten lægges sammen i glassene? Uden at marcipanen bliver blød igen?
Vh Gitte
Jeg vil klart samle dem lige inden servering. Det tager kort tid og på den måde er marcipanen sprød.