Jeg har lavet en super skøn og helt simpel dessert galette med jordbær og basilikum med vaniljeis til. Det er en nem og sjov måde at bruge nogle af sommerens jordbær på. Og så er den så fin at servere. Helt perfekt rustik og en smuk afslutning på en sommermiddag.
Dessert galette med to ting der fungerer super godt sammen
Jordbær og basilikum. Det er altså to ting, der fungerer fremragende sammen. Basilikum komplimenterer virkelig jordbærrene. Og selvom det måske lyder som en sjov kombination, så prøv det! Også i salater er jordbær og basilikum et perfekt match. Fx i selskab med lidt mozzarella eller feta. Så kører det.
Men altså også i dessertkøkkenet fungerer smagskombien perfekt.
Servér galetten med vaniljeis eller creme fraiche
Jeg synes helt klart, at denne her dessert galette skal serveres med en rigtig god vaniljeis. Min favorit vaniljeis er Thieses vanilje flødeis, som kan købes i SuperBrugsen og Coop.dk. Det er måske nok DKs bedste, hvis du spørger mig. Men altså creme fraiche med vaniljesukker måske vendt med let pisket fløde er altså heller ikke i vejen!
Forslag til andre smagskombinationer
Mens jeg sidder og skriver opslaget nu her kommer jeg i tanke om, at skovmærke og jordbær også er et fuldstændig fantastisk match! Derfor kunne du også gå ud i skoven og plukke skovmærke og bruge dem i galetten her i stedet for basilikum. Det ville altså også være helt vildt! Og skovmærkerne er der lige nu! Du kan læse mere om skovmærke i mit forrige indlæg med min kage med skovmærke.
Tips til at gøre din dessert galette endnu vildere
Jeg fik ikke gjort det, da jeg udviklede opskriften. MEN altså hvis du har marcipan, så tag lige at rive lidt marcipan på bunden af tærten inden jordbærrene kommer på. Øj, det tror jeg altså også vil være godt! Sir’ det bar’ ; )
- 180 g hvedemel
- 3 spsk sukker
- 100 g koldt smør i tern
- 3 spsk vand
- 1 lille æg til pensling
- Flormelis til servering
- 400 g jordbær
- 2 spsk sukker
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 15-20 basilikumsblade + 1 lille håndfuld til servering
- Vaniljeis til servering
Kom hvedemel, sukker og kolde smørtern i en foodprocessor og blend i få sekunder, til smørret er smuldret ind i melet.
Tilsæt 3 spsk vand og blend, indtil dejen akkurat har samlet sig.
Form dejen til en rund kugle med hænderne, og tryk den en smule flad. Kom den i en frysepose, og læg på køl i ca. 30 minutter.
Skyl og skær de store jordbær i kvarte stykker og de små i halve.
Rør sukker sammen med vaniljepulver, hak basilikum groft og vend det hele forsigtigt sammen med jordbærrene.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, det gør ikke noget, den sprækker i kanterne.
Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Det gøres nemmest ved at rulle den om en kagerulle, og derefter rulle den af igen på bagepladen.
Sæt ovnen på 200 grader.
Fordel jordbærrene på midten af galetten. Fyldet skal ikke helt ud til kanten, da kanterne skal foldes ind over.
Fold kanterne ind over fyldet.
Pisk ægget sammen og pensl kanterne.
Bag galetten i 30 minutter til tærten er gylden i kanterne.
Lad galetten afkøle, drys den med flormelis og server den lun sammen med vaniljeis.
2 kommentarer
Skal prøves engang i sommer, ikke mindst koldskål.
OB’s. Jeg er nok påmilingliste allerede
Det er jeg glad for at høre! Koldskålen er også skøøøøn ; )