Her kommer en af mine bedste opskrifter med fisk, nemlig sprødstegt sandart med bacondrys, timian og citron serveret med en lækker, cremet speltotto med blomkål.
Speltottoen har du måske set eller hørt om før her på bloggen, men speltotto med blomkål er også bare min yndlings “risotto”, og jeg laver den ret så tit. Både til hverdagsmad men i høj grad også som gæstemad med noget lækkert tilbehør til som et stykke skønt sprødstegt fisk.
- 200 gr. perlespelt
- Vand
- 550 gr. blomkål
- Grøntsagsbouillon gem 1 1/2 dl. vand til saucen
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 1 tsk. smør
- 1/2 dl. piskefløde
- 2 spsk. frisk finthakket timian
- 1 frisk mozzarella
- 4 sandart fileter med skind
- Revet skal af 1/2 citron
- 100 gr. bacon
- Salt
- Frisk kværnet peber
- Hak løg og hvidløg fint og steg det i smøret på en pande, indtil løgene er bløde. Stil det til side til senere.
- Kog perlespelten i rigeligt vand, indtil de er møre. Stil til side.
- Steg baconen sprødt og læg det på fedtsugende køkkenrulle. Blend det derefter til bacondrys i en blender, mini hakker eller foodprocessor. Stil til side.
- Kog blomkålsbuketterne i vand med en enkelt økologisk grøntsagsbouillonterning, indtil de er møre og hæld vandet fra. MEN husk at gemme ca. 1 1/2 dl. grøntsagsbouillon til saucen.
- Kom de kogte blomkålsbuketter i en foodprocessor eller blender sammen med grøntsagsbouillon, fløde, finthakket timian, de stegte bløde løg og hvidløg. Blend indtil man har en fin, cremet sauce.
- Smag til med salt og peber
- Hæld blomkålssaucen tilbage i gryden og hold den varm.
- Bland perlespelten i sammen med revet mozzarella.
- Varm speltottoen igennem, indtil osten er smeltet.
- Tilbered nu fisken. Skær et par små snit på skindsiden af hver sandart. Varm panden op med rigeligt smør og olivenolie og steg sandarten først på skindsiden i få minutter. Tryk den evt. lidt ned med en spatel for at undgå, at den bukker. Når man kan se, at fisken er ved at være færdig, vendes den om 1 minuts tid og tages derefter af varmen.
- Servér speltottoen med et stykke sprødstegt sandart og drys med bacon, fint revet citronskal og ekstra frisk timian. Afslut med frisk kværnet peber og dryp af en god olivenolie.
En af mine bedste opskrifter med fisk i BT’s “Min søndagsmiddag”
For noget tid siden blev jeg kontaktet af en journalist fra BT, som spurgte om jeg havde lyst til at dele min bedste søndagsmiddag med BT’s læsere. Det ville jeg selvfølgelig gerne, og jeg var ikke i tvivl om, hvilken ret det skulle være. Det skulle selvfølgelig være den ret, jeg ofte tyr til, når der er gæster eller vi bare skal have noget ekstra lækkert – blomkålsspeltottoen!
At det så lige var sandart der blev ledsageren, var egentlig ret tilfældigt. Jeg vidste bare, at jeg skulle have et stykke hvid fisk med skindside, så det kunne steges sprødt på panden. Og jeg gik derfor ind i torvehallerne og fik god hjælp fra fiskemanden, og han havde netop nogle super fine stykker sandart, der lige lå og ventede på mig. Og siden da har jeg faktisk valgt sandart de par gange, jeg har lavet denne ret. Det er nemlig så nemt, da fisken kun skal have et par minutter på skindsiden og hurtigt på den anden, og så er den klar.
10 kommentarer
Hvor lyder det bare godt, glæder mig til at efterabe dig igen,igen⭐️
Kh. Birgit
Ih det gør mig så glad. Tusind tak fordi du læser med!
Hvornår skal den piskefløde i?
Hej Pernille, Det finder du under punkt 5 : )
Frisk mozerella – kuglen?
Yes, nemlig!
Ser lækkert og inspirerende ud
Tusind tak! Smager også skønt : )
Prøvede ovnbagt slethvar med blomkål og persillepesto. Meget lækkert.
Ej hvor skønt at høre!