Lige nu sidder jeg og skriver det her indlæg i bussen på vej mod Århus. Jeg skal hjem og besøge mine forældre, hvilket jeg glæder mig så meget til. Problemet er bare, at jeg bliver alt for sulten af at skrive og se på billederne imens, og ville gøre rimeligt meget lige nu for at sætte tænderne i en af de her falafler. Jeg har heldigvis en pose nødder med, men stadig… de her falafler smager så skønt.
Falafler med den flotteste farve
Jeg har tilsat rødbede for at give falaflerne en smule sødme og ikke mindst den smukke farve, og så har jeg proppet dem med krydderurter, spidskommen og koriander. Falaflerne vil helt sikkert gøre sig rigtig godt på et frokostbord sammen med en masse skønne salater og nogle gode dips. Jeg spiste dem sammen med lidt salat og en skøn dressing som fyld i en rugtortilla, men de er også gode at putte i pitabrød. Man kan sagtens vælge at fritere falaflerne fremfor at stege dem i olie på panden, som jeg har gjort. Jeg har også set nogle bage dem i ovnen, så det kan man også vælge.
- 400 gr. kogte kikærter ca. 200 gr. tørrede
- 100 gr. kogt quinoa
- 1 mellemstor kogt rødbede ca. 60 gr.
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. friskhakket persille
- 3 spsk. friskhakket koriander
- 1 tsk. spidskommen
- 1/2 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. salt
- 1 stk æg
- 1 spsk. kikærtemel
- 1 spsk. olivenolie
- Olivenolie til stegning
- Blend kikærterne i en foodprocessor med alle ingredienserne, indtil man har en sammenhængende masse, man kan lave kugler af. Tilsæt evt. en ekstra smule olivenolie, hvis du synes, at farsen er for tør eller lidt ekstra kikærtemel, hvis den skal være en smule mere fugtig.
- Form farsen til små falafler og steg dem på en pande med rigeligt olivenolie ved høj varme på alle sider.
- Servér straks.
6 kommentarer
De ser helt vildt lækre ud! Mums 😉
– Anna
anna-mad.dk
Tak Anna! De smager også dejligt : )
Tak for en dejlig blog, som bliver brugt flittigt her hjemme 🙂
Et spørgsmål til opskriften med rødbede falafel. Hvad gør du med rødbeden? River den, koger den eller?
Tak Katrine! Og tak fordi, du gjorde mig opmærksom på, at jeg helt har glemt at skrive noget om rødbeden. Men den skal koges først : )
Har tilføjet det til opskriften : )
Det ser lækkert ud. Jeg er så begejstret for dine opskrifter.
Hvor køber du kikærtemel?
Mvh
Tusind tak Linda! Det køber jeg i helsekostforretninger : )