Denne her fetadip smager såååå godt. Lækker og cremet og så med juleagtige toppings på som granatæble, valnødder, citronsal og honning. Så er det altså frem med kiksene og dig in.
Jeg er gået lidt amok med juleopskrifterne denne jul, men jeg har bare været så inspireret, så jeg skynder mig at dele dem alle med jer, inden det hele er slut igen.
Og denne her opskrift vil jeg kategorisere som en dejlig juleopskrift, måske en ny én af slagsen i dit juleopskriftsrepertoire?!
Den nemmeste fetadip med juletoppings til gæster
Jeg forestiller mig, at denne her dip vil være helt genial at servere som appetizer for gæster til julens julefrokoster og sammenkomster. Det kan jo godt være selvfølgelig, at der ikke bliver så vanvittigt mange af dem i år, pga corona restriktioner, men så lav den til dig selv og din familie. Den kan holde sig fint til dagen efter.
Jeg lavede den netop sidst til nogle venner. Vi havde været i teatret med børnene og set Folk og Røvere i Kardemommeby, og da vi så kom hjem ved 18-tiden, var det helt perfekt at servere dette fad sammen med meget tynde skiver ristet surdejsbrød til. Så sad vi og dyppede og nød et glas rødvin til, mens børnene fik hotdogs. Mega hyggeligt.
Lidt om julen hos mig
Og julen hos mig, ja den skal holdes hjemme i Taarbæk, og så 2. juledag drager vi til Sverige i vores nye ødegård! Juhuuuu, i sidste uge skrev vi nemlig under på vores nye hus, og det skal vi så op i hele julen og sætte i stand og komme på plads. Og det kan du følge med i på instagram konto, hvis du har lyst. Ligesom jeg også deler rigtig meget om ALT det mad, jeg skal nyde i julen.
Mangler du en nytårsforret?
Og lige her til sidst. Mangler du en nytårsforret, så vil jeg altså lige slå et slag for én af mine yndlings, som også er med fetadip eller creme, som jeg kalder den i det indlæg. Kært barn har mange navne. Det er altså denne her nem forret med avocado fetacreme.
- 400 g cremet feta
- 3 spsk creme fraiche 18 %
- 1/2 granatæble
- 2 spsk grofthakkede valnødder
- 2 spsk flydende honning
- 1 tsk blade frisk timian
- 1 tsk fintrevet citronskal
Kom feta og creme fraiche i en foodprocessor og blend indtil du har en fin creme.
Hæld fetadippen over i en skål.
Pil granatæblekernerne ud af skallen og drys dem over fetaen.
Drys med grofthakkede valnødder.
Hæld honning over.
Drys med timianblade og fintrevet citronskal og servér dippen.
2 kommentarer
Det ser ret lækkert ud 🙂
Tusind tak! Smager simpelthen så skønt!