Her kommer en super nem og dejlig forret med laks og rørt feta. Jeg laver tit denne her opskrift på rørt feta, men til denne her lakseforret har jeg valgt at skifte hvidløg, rødløg og persille ud med et drys cayennepeber for at give fetacremen lidt bid. Og så passer den bare super godt til det søde æble og den røgede laks.
Forret med laks og lammekoteletter til hovedret – fra Island!
Vi får gæster i aften, da Mikkel holder en forsinket fødselsdagsfest, og menuen består af denne her forret med laks og så lammekoteletter til hovedret. Både laksen, som er en lækker vildlaks, og lammekoteletterne har Mikkel taget med hjem fra Island, hvor han i det sidste stykke tid har lavet en film.
Jeg har foresten lige lagt en masse billeder fra min tur til Island op på min engelske blog www.karlasnordickitchen.com , hvis du har lyst til at se, hvor skøn naturen bare er deroppe. Jeg er simpelthen så betaget af Island og kan ikke vente til jeg skal derop igen, forhåbentligt snart.
Skal du til Island indenfor den nærmeste fremtid, så har jeg også lavet nogle restaurantanmeldelser derfra, som du også kan finde inde på min engelske blog.
- Røget laks
- Rørt feta med cayennepeber (jeg brugte min opskrift på rørt fetaog udelod hvidløg, rødløg og persille, men tilsatte ca. en kvart tsk. cayennepeber i stedet)
- Spirer (jeg brugte hjemmedyrkede radisespirer, men alle slags kan bruges)
- Små æbletern
- Skær den røgede laks ud i så tynde skiver som muligt og anret skiverne på tallerkner.
- Kom lidt rørt feta i en plasticpose og klip den ene spids i bunden af. Tryk forsigtigt og lav små fine dryp af den rørte feta ved siden af laksen.
- Pynt med spirer og små æblestyker
3 kommentarer
Ih, det ser lækkert ud… elsker laks! Og elsker det enkle:-)
Tak Rosa, Ja, det enkle er nogle gange det bedste!
Super flotte billeder og god opskrift