Her kommer en opskrift på hverdagsmad, hvor jeg har taget udgangspunkt i en kendt og elsket klassiker, som jeg har gjort en smule sundere. Det har jeg gjort mange gange før med bl.a. min Squashspaghetti med oksedeller, kål-lasagnen og aubergineburgeren. Denne gang er det dog den asiatiske klassiker ‘fried rice’, der står for skud. Her har jeg udskiftet de hvide ris med rugkerner, og det er et hit. Dels fordi det mætter i langt højere grad og fordi at det bare smager bedre! Man kan sagtens tilsætte kylling, svinekød eller rejer, hvis man har lyst til det. Til denne opskrift valgte jeg dog kun at bruge grøntsager til en vegetarudgave.
Fried rye med i en opskriftskonkurrence
Jeg kom på opskriften, da jeg for noget tid siden blev spurgt af Kikkoman, om jeg ville deltage i en madbloggerkonkurrence med en opskrift, hvor der indgik soja. Det ville jeg gerne, og det kom der altså denne ‘fried rye’ ud af, og den skal snart laves igen!
Fried rye med koriander og cashewnødder
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
25 min
Super lækker og anderledes udgave af "fried rice". Denne her opskrift på fried rye indeholder langt flere fuldkorn pga rugkernerne, og ikke mindst mere smag synes jeg!
Ret:
Hovedret
Køkken:
asiatisk, internationalt, nordisk
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 3 dl kogte rugkerner
- 1 stor gulerod
- 1/2 rød peberfrugt
- 1/2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 forårsløg
- 1 æg (L)
Sojamarinade
- 2 spsk soja
- 1 tsk kokospalmesukker
- 1 håndfuld frisk koriander
- Limebåde
- saltede cashewnødder
Sådan gør du
Hak hvidløget fint og steg det i olie på en varm pande sammen med hakket løg, gulerod og peberfrugt, og lad det stege et par minutter.
Skub grøntsagerne til side på panden og slå ægget ud (tilfør evt. lidt ekstra olie på panden inden), bland straks herefter ægget godt sammen med grøntsagerne, tilsæt rugkerner, og lad det stege et par minutter på panden.
Hæld marinaden i og rør godt sammen.
Server 'fried rye' med masser af frisk koriander, forårsløg, cashewnødder og friske limebåde samt ekstra soja.