Her kommer én af mine yndlingsretter, nemlig mine frikadeller med fløderødbeder. Simpelt, men super lækkert. For hvad er bedre end ens yndlingsgrøntsag i fløde?…
Denne gang fik jeg ikke puttet frisk timian i fløderødbederne, men det plejer jeg faktisk. Så jeg vil anbefale, at man putter en masse frisk timian i, inden de sættes i ovnen. Men man kan også vælge at drysse frisk persille eller basilikum over i stedet, lige inden retten skal serveres. Eller frisk peberrod. Det smager også fremragende.
Ingredienser (3 pers.)
400 gr. øko svinekød eller kalv og flæsk
1 mellem løg
1 spsk. havregryn
1 spsk. hvedemel
1/2 dl. mælk
1 æg
1 lille tsk. salt
Masser af friskkværnet peber
Olie til stegning
800 gr. rødbeder
2,5 dl. piskefløde
1,5 dl. mælk
Salt
Peber
Evt. frisk timian
Tilberedning
Rødbederne skæres i skiver og lægges i et ovnfast fad. Fløde og mælk hældes over, samt frisk timian, salt og peber. Bag rødbederne ved 200 gr. i ca. 30 minutter, indtil de er bagte, men stadig har lidt bid.
Mens rødbederne er i ovnen, laves frikadellefarsen. Riv løget og bland det sammen med farsen og alle de øvrige ingredienser. Brug hænderne til at ælte farsen rigtig godt sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis du synes, at farsen skal være mere lind.
Steg frikadellerne på en varm pande, og server dem sammen med de cremede fløderødbeder.