Som jeg beskrev i mit seneste indlæg med min morgenmadsbruschetta med røræg og bacon, så blev den proteinrige morgenmad efterfulgt af et sundt, sødt punktum, nemlig denne her friske appelsinsalat.
Min appelsinsalat har fået selskab af den lidt mere syrlige grapefrugt og så granatæblekerner, som jeg har totalt optur over for tiden. Faldt over nogle økologiske granatæbler i min lokale Irma til bare 12 kr., og så måtte jeg jo slå til. Så der er lavet en del mad med granatæblekerner her de sidste par dage.
Appelsinerne og grapefrugten er også økologisk, da jeg simpelthen ikke har lyst til at sætte fingrene i de konventionelle efter at have læst lidt for meget omkring de sprøjtegifte, der stadig kan sidde i skallen. Uden at lave en større skræmmekampagne ud af det, kan man læse mere om det i denne her artikel. Just saying…
Frisk appelsinsalat til morgenmad - så blir' det ikke bedre!
- 2 appelsiner
- 1 grapefrugt
- Granatæblekerner
- Kanel
- Agavesirup
- Skær skrællen af appelsinerne og grapefrugten med en skarp kniv.
- Skær citrusfrugterne i skiver og fjern eventuelle kerner.
- Skrab granatæblekernerne ud af skallen med en ske og fjern de hvide hinder.
- Anret citrusfrugterne på et lille fad.
- Drys granatæblekerne over.
- Drys med kanel og dryp med agavesirup eller evt. akaciehonning, hvad du lige har ved hånden.
Appelsinsalat med kanel og granatæblekerner = Match made in heaven
Jeg har for nylig opdaget kombinationen af granatæblekerner og kanel. Mums det er godt! Jeg har længe vidst, at kanel og appelsin er godt, men de små røde kerner og den skønne kanel er virkelig noget for sig. Kan varmt anbefale dig at prøve det.
Faktisk er jeg så vild med det, at jeg lavede havregrød med granatæblekerner, kanel og agavesirup i går, og den opskrift bliver I selvfølgelig heller ikke snydt for.