Så er sommerferien ved at nærme sig, og ih hvor jeg glæder mig til sol og sommer i vores dejlige hus i Sverige. Men inden juliekarladk går på sommerferie, så skal I ikke snydes for den nemmeste dessert med jordbær, som jeg virkelig har nydt mange gange i denne her jordbærsæson.
Der er faktisk bare tale om en 3-ingredienser dessert. Økologiske jordbær, skovmærke og skovsyre. De to sidstnævnte har jeg bare plukket ude i skoven lige 500 meter fra hvor jeg bor, og det er så fantastisk at kunne hente smagfulde urter i skoven. Og skal du lige have opfrisket det med de skovmærker der, så har jeg skrevet et langt indlæg om den fantastisk urt lige her.
Dessert med jordbær – økologiske altid
Jer der har læst med hos mig i mange år, ved at jeg er kæmpe fortaler for økologien. Og ikke mindst når det kommer til den danske jordbærsæson. For ifølge tal fra Økologisk landsforening så er der fundet spor af pesticider i ca. 86 procent af danske ikke-økologiske jordbær. Og det er altså oppe imod 0 procent hos de økologiske danske og udenlandske. Så jeg er aldrig i tvivl, når jeg køber jordbær.
Spis desserten som den er eller med is eller til en kage
Jeg har serveret denne her dessert med jordbær på forskellige måder. Egentlig bare som den er, som en frisk afslutning på et sommermåltid. Men også sammen med vaniljeis og sammen med dejlig fløde. Men altså hey, jeg tænkte også, at den kunne være helt fantastisk sammen med en brownie. Eller bare som et supplement til dessertbordet i en smuk skål. Der er mange måder at servere den på.
Jeg håber I får en fantastisk sommer, jeg er tilbage her i August, og husk at I kan følge med i min sommerferie ovre på instagram, hvor jeg deler billeder fra min ødegård og MASSER af mad.
- 250 g jordbær
- 3 stilke skovmærke (bladene herfra)
- 10-15 skovsyre
- agavesirup efter smag
Skyl jordbærrene og skær de store i kvarte og de små i halve.
Hak skovmærkebladene og vend dem med jordbærrene sammen med skovsyre.
Vend med en smule agavesirup alt efter hvor syrlige bærrene er.
Fordel jordbærrene i 4 små glas.
Pynt med skovsyre og lad dem stå en halv times tid eller længere og trække inden de serveres.