SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK : Mangler du en ret til næste gang, du skal have gæster, så kunne denne her galette måske være en idé. Jeg har nemlig lavet en luksus udgave af en galette opskrift, hvor der ikke er sparet på noget. Der er altså både smør i bunden og ost og bacon i tærten. For nogle gange skal man bare ikke spare på noget, og det må godt være ekstra godt.
Derfor tænker jeg også, at den kunne være oplagt som gæstemad. Og så vil jeg servere en lækker salat til med en sød-syrlig dressing. Som netop den jeg har brugt her, nemlig en sennepsdressing med hvidvinseddike. Den giver lidt friskt modspil til den mættende tærte.
Faktisk prøvede jeg første gang, at gøre den sundere ved at lave en fuldkornsbund. Men altså det synes jeg bare ikke fungerer. Jeg synes, den smagte alt for meget af dej. Sund dej. Og jeg har det også sådan, at når man endelig engang imellem laver galette eller tærte, og det gør jeg faktisk ikke så tit, så skal tærtedejen være helt traditionel. Så det er denne her.
Men men… jeg har dog også tidligere lavet en ret sund tærtedej, som jeg synes fungerer rigtig fint. Der er så heller ikke brugt fuldkornsmel, men quinoa i stedet. Så den er også glutenfri. Det er denne her broccoli og squash tærte med quinoabund.
Men hey, sidder du inde med en fuldkornsudgave af en klassisk tærtebund, så del den endelige hernede i kommentarfeltet. Jeg vil gerne vide, hvad tricket er!
Galette opskrift der nemt kan varieres
Nu har jeg valgt at fylde min galette med bagte rødbeder, gedeost, bacon og karamelliserede løg. Men du kan jo sådan set putte det meste i den. Er du vegetar, kan du også sagtens udelukke baconen, så drys evt. sojaristede mandler over til sidst, som det der salte og lidt sprøde element.
Super dejlig galette med rødbede, gedeost, bacon og karamelliserede løg
- 180 gr. hvedemel
- 100 gr. koldt smør
- 2 spsk. vand
- 1/2 tsk. salt
- 2 store rødbeder
- 4 kviste timian
- salt
- friskkværnet peber
- 3 stk. almindelige løg (du kan også bruge rødløg)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamico
- 5-6 tykke skiver Soignon økologisk gederulle
- 100 gr. bacontern
- 2-3 spsk. ricotta
- frisk timian til pynt
- 1 tsk. dijon sennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. agavesirup
- 2 tsk. olivenolie
- 2 tsk. vand
- blandede salater til 4 personer
Start med dejen. Kom hvedemel og koldt smør skåret i små stykker i en foodprocessor. Blend indtil det bliver til små gryn. Tilsæt salt og vand og blend indtil dejen begynder at samle sig. Kom dejen ud på bordet og form den til en rund kugle. Tryk den lidt flad og pak den ind i film. Læg den på køl en halv time.
Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker. Vend dem med olivenolie og kom dem på en bageplade. Læg timiankviste ved og drys med salt og peber. Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter, til de er møre. Vend gerne undervejs.
Mens rødbederne bager, steges bacon sprødt på en pande, og sættes til side.
På en anden pande steges løgene, der er skåret i både. Lad løgene stege ved middelvarme i en 15 minutters tid, til de begynder at blive bløde. Kom herefter balsamico på og lad det stege et par minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Det gør ikke noget, at den sprækker lidt i kanterne. Det må gerne se rustikt ud.
Smør en cirkel med ricotta ost på dejen. Der skal ikke smøres helt ud til kanten, da kanten skal bukkes ind over.
Fordel de bagte rødbeder ovenpå ricottaen. Drys den færdigstegte bacon på og fordel de karamelliserede løg. De resterende løg skal bruges i salaten. Kom til sidst skiver af gedeost på.
Bag galetten ved 200 gr. i ca. 25 minutter til kanten er dejlig sprød og gyldenbrun.
Rør ingredienserne til sennepsdressingen godt sammen.
Når galetten er færdigbagt pyntes den med frisk timian. Galetten serveres med blandede grønne salater vendt med den skønne sennepsdressing og de resterende karamelliserede løg.
10 kommentarer
Den galette ser så lækker ud,rigtig fin gæstemad, og dejlig alternativ til de gængse forretter. Glæder mig til at lave den og ikke mindst smage den?
Ih det lyder dejligt!
Tror den skal prøves til en damefrokost ? Vil derfor lige høre om man ikke kan forberede både dej, rødbeder og de karamelliseret løg dagen før ?
Jo, det kan du sagtens. Bare pak tærtedejen godt ind i en plasticpose og put den på køl.
Hvor ser det läkkert ud det vil jeg gläde mig til at smage
Den er dælme også god ; )
Ja den ser godt nok lækker ud, den skal vi prøve hjemme hos os.
Det lyder godt!
Det ser godt nok lækkert ud!
Tusind tak!