SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Så er jeg tilbage på bloggen igen, og klar med en ny opskrift, som jeg har udviklet i samarbejde med gedeosten.dk. Nemlig de her små lækre gedeost bruschetta med løgpuré og mørt oksekød.
Min graviditetskvalme er heldigvis ikke så voldsom længere. Jeg har et par timer om dagen, hvor jeg lige har lidt pusterum, og kan lave mad, jubiii! Så det er da et pænt fremskridt fra at have været væk fra køkkenet de sidste 2 måneder.
Den ultimative gedeost bruschetta
Jeg har forsøgt at lave sådan den ultimative gedeost bruschetta, hvis man spørger mig. Sådan en rigtig umami bombe. Og det er det blevet. Først og fremmest er der løgpuréen. Den har jeg hentet inspiration til her i en af mine tidligere opskrifter. Denne her gang har jeg bare tilføjet balsamico eddike, som giver et fantastisk syrligt modspil til de søde løg og den fede creme fraiche.
Og så passer den der løgpuré fuldstændig eminent godt sammen med gedeost. Her har jeg endnu engang brugt Soignons økologiske gederulle, som er mild og blød. Og prikken over i’et er selvfølgelig det møreste økologiske oksekød. Gør dig selv den tjeneste at købe en rigtig lækker bøf af god kvalitet, så man kan få de møreste skiver. For hvis kødet er sejt, så falder denne her bruschetta lidt til jorden.
De her gedeost bruchettaer er oplagte som forret eller appetizers, når man får gæster. Jeg lavede dem egentlig bare til Mikkel og jeg i weekenden, for når jeg endelig kan spise noget, så skal det dælme også være godt! Men det er så fedt endelig at være lidt tilbage i køkkenet. Og jeg har også fået lavet et par opskrifter til min kogebog. Så mon ikke det er ved at vende med den kvalme. Jeg har hørt nogle sige, at hvis man først begynder at få det bedre, så går det snart væk. Fingers crossed!
Den ultimative gedeost bruschetta!
- 4 mellemstore løg
- Olivenolie
- 1 spsk balsamico eddike
- 1 spsk frisk finthakket timian
- 2 spsk creme fraiche
- Salt
- Peber
- 1 okse entrecote eller andet mørt stykke kød
- 1/2 økologisk gederulle
- 1 lille flute
- Chiliflager
- Frisk timian til pynt
Skær løgene i halve ringe og steg dem på en pande med olivenolie. Steg ved middelvarme. Løgene må endelig ikke tage farve, men skal steges gyldne og møre.
Efter en 5 minutters tid tilsættes 1 spsk. balsamico og frisk timian og løgene steger videre en 10 minutters tid. Når løgene er møre tages de af varmen og køles lidt ned.
Kom løgene i en minihakker eller foodprocessor og blend dem til en fin puré sammen med creme fraiche. Smag til med salt og peber.
Skær tynde skiver af brødet og rist dem i ovnen med lidt olivenolie et par minutter.
Steg bøffen et par minutter på hver side, indtil den er medium/rare stegt.
Fordel lidt løgpuré på hvert stykke brød. Kom en skive mørt oksekød på. Dernæst en tynd skive gedeost og afslut til sidst med ekstra frisk timian og tørrede chiliflager.