Her kommer en hurtig æggesalat der er perfekt som en frokostopskrift, der er god til madpakken i en rugbrødssandwich eller på et frokostbord f.eks. til sild. Æggesalat er altid godt, og denne gang har jeg pyntet den med hjemmespirede sennepsspirer, som virkelig smager skønt af sennep. Den er stærk og fungerer nærmest som et krydderi. Jeg er også helt vild med at bruge sennepspirerne i salater og især sammen med revet spidskål eller rødkål, hvilket i øvrigt også passer rigtig godt til frikadeller.
Æggesalat er perfekt til frokostbordet!
Denne æggesalat er virkelig nem at lave, og den smager ligeså godt som den ser ud. Opskriften her er perfekt til påske- eller jule bordet, men i det hele taget så bør et hver godt dansk gammeldags frokostbord byde på en æggesalat. Jeg er sikker på, at de fleste husmødre har deres egen variant af æggesalat, og jeg vil meget gerne høre, hvad du gør, for at din æggesalat bliver noget særligt?
Jeg kan virkelig ikke skjule, hvor begejstret jeg er for at spire mine egne spirer. Der er virkelig noget tilfredsstillende over at dyrke sin egen mad. Og tænk at det bare kan lade sig gøre at have sin egen lille salatfabrik i sin lejlighed! Efter min mening passer disse små sennepsspirer perfekt til æggesalat men en anden oplagt variant er radissespirer, som man også let kan gro selv i sit køkken. Det er langt nemmere end man skulle tro, og nu hvor jeg ikke har min egen køkkenhave endnu, så må jeg nøjes med at gro mine egne spirrer – og pynte min æggesalat med dem til frokost.
Æggesalat opskrift
Ingredienser (2 frokostportioner)
2 æg
2 spsk. mayonaise
1 spsk. græsk yoghurt 2 %
1 tsk. karry
1 forårsløg
Salt og frisk kværnet peber
Sennepsspirer
Tilberedning
Kog æggene og lad dem køle af. Bland mayonaise, græsk yoghurt og karry godt sammen. Bland fint hakkede forårsløg i og smag til med salt og frisk kværnet peber. Skær æggene i små stykker og bland dem forsigtigt sammen med karrydressingen. Pynt din æggesalat med fx sennepspirer ved servering.
1 kommentar
Uhm.. Sennep og sild <3
– Anne