Jeg har lavet endnu en ret så old school ret nemlig glaseret hamburgerryg i ovn. Altså den goe’ gamle klassiske som vor mormødre og farmødre serverede for os! Og når jeg siger endnu én, så er det fordi, jeg for nogle dage siden lavede denne her farspandekage med smørdampet kål til.
Jeg ved ikke helt, hvad der sker for mine cravings for traditionel dansk mad for tiden, men det kommer over mig i ny og næ, og så smager det jo mega godt!
Glaseret hamburgerryg i ovn med det klassiske tilbehør
Jeg fandt en økologisk hamburgerryg i et netsupermarked, og da det er sjældent, jeg lige falder over sådan én, måtte jeg da lige have den med. Og jeg blev faktisk helt nostalgisk, da jeg kom hjem og kiggede i min mors og mormors gamle opskrifter for at blive inspireret. For hvis der er noget, der minder mig om min mormor og farmors madlavning, så er det hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler.
Sidstnævnte lavede jeg sørme også til denne her hamburgerryg for den blev serveret til Nords fødselsdag, hvor mine forældre også var her. Og da jeg lå syg nærmest hele december, nåede min craving for brunede kartofler slet, slet ikke at blive tilfredsstillet. Derfor gik jeg all in. Og lavede også stuvet spinat til.
Et lidt sundere tilbehør
Men jeg kunne dog også sagtens forestille mig at lave hamburgerryg igen, men med noget liiidt sundere tilbehør. F.eks noget med noget grønkål. Det kunne sagtens være de her opskrifter:
- Stegt grønkål opskrift med quinoa
- Grønkålssalat med rødbede og en hemmelig ingrediens
- Salat med perlebyg og grønkål
- Salat med grønkål, bacon og tørrede figner
Glaseret hamburgerryg i ovn er en fantastisk dejlig, gammel dansk ret, som vækker glæde gang på gang.
- 1 hamburgerryg á 1 kg
- 2 stk laurbærblade
- 4 stk nelliker
- 2 spsk farin
- 1 spsk dijon sennep
- 1 tsk olivenolie
- Kom hamburgerryggen i en stor gryde med vand, så det dækker. Tilsæt laurbærblade og nelliker. Lad vandet koge op og skru derefter ned. Lad hamburgerryggen simre under låg i ca. 40-45 minutter, indtil den når en temperatur på 60 grader.
- Tag hamburgerryggen op af vandet og glasér dem med farin, sennep og olie, der er rørt sammen.
- Bag hamburgerryggen i alm ovn ved 250 gr., indtil den begynder at få en dejlig gylden overflade, og det bobler lidt. Ca. 12-15 minutter.
- Servér hamburgerryggen med lækkert tilbehør.
1 kommentar
Hej