Jeg har eksperimenteret lidt med de fantastisk finurlige, og smukke på sin helt egen måde, glaskål. Og det er der kommet denne her lune glaskål salat ud af, som jeg altså virkelig godt kan lide. Forestil jer små tern af glaskål brunet i smør og vendt med syrlige æbler og frisk persille. Det er godt.
En simpel glaskål salat men med fylde
Det er egentlig en ret simpel salat. Her er det virkelig glaskålen, der er i centrum. Og det er den især, fordi den er blevet stegt i brunet smør. Det giver den der helt fantastiske afrunding og fylde og den fedme en god salat altid har brug for. For efter min mening så har en god salat altid en eller anden ingrediens, der giver noget fedme. Om det så er fra nødder, ost, avocado eller olier. Eller altså smør i dette tilfælde!
Jeg har spist det hele…
Jeg lavede denne her glaskål salat i går dag, og det var så meningen, at vi skulle spise den til aftensmaden. Men jeg var simpelthen så vild med den lune salat, at jeg kom til at spise den med det samme. Og netop at den er lun er ret vigtigt, for det er her, at man virkelig kan smage det brunede smør.
Hvis du ikke ved, hvad du skal bruge dine glaskål til, så kast dig ud i denne her glaskål salat!
- 2 store glaskål
- 1 stor spsk smør (eller 2 ; )
- salt
- friskkværnet peber
- 1 sødt æble
- citronsaft
- 2 spsk finthakket frisk persille
- fintrevet citronskal
Skræl glaskålene. Det gøres bedst ved at skære top og bund af, og så skære siderne af med en kniv ned mod skærebrættet. Skær glaskålene i tern.
Kom ternene i en gryde med vand så det dækker. Kog i ca. 15 minutter, eller indtil de er møre.
Varm smør op på en pande, brun det af og kom de kogte glaskåltern på. Lad det stege et par minutter, mens der røres rundt engang i mellem.
Skær i mens æblet i små tern og vend dem med en smule citronsaft. Hak persillen fint.
Når glaskålen begynder at tage en smule farve. Drysses de godt med friskkværnet peber og salt.
De stegte glaskål kommes over på et fad. Drys med æbletern, finthakket persille og afslut med fintrevet citronskal. Servér salaten lun.
Hvad er glaskål egentlig?
Og jeg kom lige til at tænke på, at det måske ikke er alle, der er helt med på, hvad det der glaskål er for noget. Jeg får mine igennem Årstiderne, og har set dem nogle steder i supermarkederne. Men glaskål er altså en type kål, som har en dejlig mild, let smag. Den er virkelig skøn at bruge som alternativ til de lidt mere traditionelle kåltyper. Og kan stort set også bruges til lige så mange ting som de traditionelle. Glaskålen er i sæson lige nu, så det er bare med at hoppe ud i det!