Denne her græskarrisotto… Ah men, hvor skal jeg starte. Jeg har noget med cremede retter. Altså retter, der nærmest smelter på tungen, og som kan spises med en ske. Risottoer, grød (jeg er den STØRSTE risengrødfan), mousser, budding you name it. Jeg elsker bare mad, der oser af hygge og velbehag, retter som denne her græskarrisotto, som seriøst er ultra cremet og en smagsbombe på grund af min hjemmelavede oksebouillon
Græskarrisotto bliver ekstra cremet af…
Fik jeg nævnt, at den stryger ind på førstepladsen over yndlingsrisottoer?! Så er det i hvert fald på plads. Den ekstra cremede konsistens kommer i øvrigt fra et par skefulde flødeost, og så får den også en god sjat fedme fra bouillonen, hvor jeg ikke har skummet fedtet fra, da der er så mange gode næringsstoffer i.
Den hemmelige ingrediens
Og selvom jeg vist har rost hjemmelavet oksebouillon mere end rigeligt i mit forrige indlæg, så bliver jeg simpelthen bare nødt til at nævne, at denne her græskarrisotto vinder en guldmedalje netop på grund af intensiteten fra fonden lavet på de gode ben. Så vil virkelig anbefale på det kraftigste, at du kaster dig ud i en bouillon. Du kan i øvrigt også lave denne her opskrift med en kyllingebouillon eller hønsebouillon.
Den bedste græskarrisotto, jeg har smagt. Super cremet, som smør på tungen!
- 250 gr aborioris
- 1 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl hvidvin (jeg har også prøvet med 1 1/2 dl. og det tager den slet ikke skade af!)
- Ca. 7,5 dl oksebouillon (du kan også lave den vegetarisk med grøntsagsbouillon)
- 50 gr fintrevet parmesan + skorpe (Kog skorpen med og kassér den inden servering. Her sidder der MASSER af smag)
- 3 spsk finthakket frisk salvie
- 1 tsk æblecidereddike
- 2 store spsk flødeost naturel
- salt
- friskkværnet peber
- 1/2 hokkaido
Start med at skrælle det halve hokkaido græskar og skær det i mellemstore tern. Vend tern i olivenolie, salt og peber og bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er møre. Påbegynd risottoen mens græskaret bages.
Snit løg og hvidløg fint. Og steg det gyldent på en pande med olivenolie.
Tilsæt ris og lad dem stege med til de bliver klare.
Tilsæt hvidvin og lad det absorbere.
Tilsæt nu bouillon lidt ad gangen. Lad hver omgang bouillon forsvinde næsten helt, før en ny kop bouillon tilføres.
Kom også parmesan skorpe og to spsk. salvie i, så det kan simre sammen med risene.
Når risene er al dente. Tilsættes fintrevet parmesan, 1 spsk. finthakket salvie, flødeost og æblecidereddike samt de ovnbagte, møre græskartern.
Smag til med salt og friskkværnet peber, fjern parmesanskorpe, og servér med det samme.
Vinderen af min slowcooker konkurrence
Tak til alle jer, der deltog i min slowcooker konkurrence! Jeg har trukket en heldig vinder, og det blev Signe, som jeg også har kontaktet direkte på mail. Jeg håber I har lyst til at deltage i endnu en julekonkurrence her på bloggen, når jeg laver endnu én med en super præmie før jul.
Og så må jeg hellere vende tilbage til min lille syge dreng, som ligger og sover på sofaen med feber og en træls forkølelse. Øv, det er så hårdt at se det lille pus kæmpe mod den dumme feber og hoste. Håber det snart det går over!
2 kommentarer
Ser vildt godt ud. Uhm 🙂
Tusind tak!