Jeg får ind imellem at vide, at vi spiser lidt for sundt herhjemme. Min mand synes i hvert fald nogle gange, at det tager lidt overhånd med mine mange salater. Det er måske også rigtig nok, men jeg elsker at lave salater, og jeg laver tit flere forskellige ad gangen. Løsningen er at putte bacon i salaten. Det er et hit, og så passer det virkelig godt i rigtig i mange salater. Min yndlingsbacon er Irmas frilandsbacon, men til denne her salat har jeg brugt en økologisk bacon fra Hanegal, som også smager godt, og som kommer fra en glad gris.
Ingredienser (2 pers.)
1 dl. grønne linser
1 æble
1 pk. bacon (fx Hanegal)
1 tsk. Dijon sennep
1 tsk. olivenolie
1 stor håndfuld finthakket persille
1 håndfuld ristede græskarkerner
Salt og peber
Tilberedning
Kog linserne efter pakkens anvisning. Rist græskarkernerne på en tør pande, og stil dem til side. Steg derefter baconen sprødt. Læg baconen over på et stykke køkkenrulle, og lad det suge noget af fedtet. Bland linserne sammen med olivenolie, Dijon sennep og finthakket persille. Skær æblet og baconen i små stykker, og bland det sammen med linserne.