Så er det ved at være jul, og i går morges startede jeg dagen med denne her grød med rugflager og de bedste af julens krydderier. Det er virkelig hyggeligt at stå om morgenen og røre i sin grød, mens alle krydderierne bare dufter helt vildt skønt. En dejlig måde at starte dagen på.
Jeg fulgte egentlig bare min gamle opskrift på ruggrød, men tilsatte jo så nelliker, ingefær og kanal for at give den en julet smag. Jeg er ret vild med at tilsætte krydderier til min grød, måske er det en smagssag, men jeg synes, at det smager skønt og særligt sammen med de søde, saftige medjool dadler og pistacienødderne.
Lækker grød med rugflager og julekrydderier til den søde juletid
- 1/4 tsk. stødte nelliker
- 1/4 tsk. stødt ingefær
- 1/2 tsk. kanel
- Medjool dadler
- Pistacienødder eller andre nødder
- Evt. gojibærpulver
- Følg opskriften på min ruggrød (se link i tekst)
- Tilsæt nelliker, ingefær og kanel.
- Pynt med medjool dadler, pistacienødder og evt. gojibærpulver
Grød med rugflager – og et godt (svensk) tip!
Jeg plejer at blende mine rugflager en smule, for at få grøden til hurtigere at tykne. De rugflager jeg bruger fra Urtekram er meget grove i teksturen, og derfor lidt svære at lave til grød, synes jeg, hvis altså ikke jeg blender dem.
Men så opdagede jeg for nylig, at man i Malmø kan få fint valsede rugflager, som får grøden til at tykne præcis som hvis jeg havde brugt fint valsede havregryn. Mega fedt! Så dem købte jeg nogle poser af, og har fået en del grød her på det sidste. Kig efter dem, hvis du kommer forbi et svensk supermarked. De kan anbefales.
Og en sidste ting jeg lige vil fortælle lidt om. I Sverige købte jeg noget økologisk gojibærpulver. Det lyder fancy, og det er det måske også. Men af natur er jeg bare altid nødt til at købe spiselige ting, som er lidt anderledes, og som jeg ikke har set før, bare for at prøve det. Jeg er mega nysgerrig, når det kommer til spiselige ting.
Gojibærpulver er egentlig bare pulveriserede gojibær, og så har det den flotteste rød-orange farve, som i den grad pynter ovenpå grød som her eller yoghurt og is for den sags skyld. Det har en dejlig sødlig smag, og jeg går faktisk og leger med tanken om at drysse lidt på min ris a la mande i overmorgen. Bare for sjov skyld, for det vil virkelig se flot ud.