En grøn salat med ærteskud – det lyder da meget sommerligt, gør det ik’? Den smager i hvert fald af sommer. Og så bliver den serveret sammen med noget, jeg virkelig elsker, og som jeg tit laver sammen med salater, nemlig hytteost blandet med purløg, rødløg og masser af friskkværnet peber.
Salaten opstod ud fra, hvad jeg havde på lager, og så fordi at min lille altanhave bugner af ærteskud! Kender du ikke ærteskud, så forestil dig sprøde, små blade, der smager af ÆRTER. Det er virkelig lækkert. Især i en salat som denne, men også i f.eks. rugbrødssandwiches eller som topping ovenpå en lækker risotto, bygotto mv.
Ved en hurtig søgning på min blog, kan jeg se, at jeg har brugt ærteskud som topping til min lasagne med spidskålsplader.
- 1 hjertesalat
- 1 bundt ærteskud
- 1 dl. quinoa
- 2 dl. vand
- 2 spsk. græskarkerner
- Olivenolie
- 200 gr. hytteost
- 2 spsk. finthakket purløg
- 2 spsk. finthakket rødløg
- Friskkværnet peber
- Skyl quinoaen grundigt og kom den i en gryde med vand og lidt salt. Lad quinoaen koge under låg, indtil al vandet er absorberet. Lad quinoaen køle af.
- Skyl hjertesalaten og bræk den i små stykker.
- Skyl ærteskuddene og bland dem sammen med salaten.
- Bland herefter den afkølede quinoa i.
- Bland hytteosten med finthakket purløg, rødløg og masser af friskkværnet peber.
- Rist græskarkernerne på en tør pande.
- Dryp olivenolie over salaten, drys med ristede græskarkerner og servér den grønne salat med hytteosten.
Grøn salat med hytteost!
Faste læsere af min blog ved, at jeg er noget af en fan af hytteost. Det er i hvert fald noget, man altid finder i mit køleskab. Jeg har endda lavet et helt blogindlæg dedikeret til hytteost i form af bud på gode hytteost snacks. Så derfor er det også ofte, at jeg lige lynhurtigt mixer en hytteost sammen med friske krydderurter og lidt løg som tilbehør til diverse retter, som oftest salater. Det er nemt, fedtfattigt og et sjovt alternativ til dressingen.