De her grønne appetizers kunne være et bud på en nem og farverig velkomssnack til nytårsaften. Jeg har i hvert fald lavet dem før, når vi skulle have gæster, da de pynter så flot. Og så tager de vitterligt ingen tid at lave!
Grønne appetizers med forskelligt fyld
Man kan fylde de her squashruller med omelet og frisk koriander, som jeg har gjort her, men man kan f.eks. også putte lidt lækkert røget laks i, hellefisk eller noget helt tredje, hvis man vil gøre det lidt ekstra festligt til nytårsaften. I så fald kan jeg anbefale at blande flødeosten med lidt wasabi eller lidt frisk peberrod, for at give det et ekstra kick.
Og så kunne man jo også lave en lækker dip til, hvis man synes. Der er mange muligheder med de her squashruller, så det er kun fantasien, der sætter grænser.
- 1 medium squash
- 3 æg
- 40 gr. flødeost
- 1 gulerod
- 1 moden avocado
- ½ rød snackpeber
- Masser af frisk koriander
- Snit squashen i fine tynde bånd på et mandolinjern eller brug en kartoffelskræller eller et rivejern.
- Pisk æggene sammen med en gaffel og tilsæt friskkværnet peber og salt. Bag omeletten på en stor varm pande med smør eller olie, så man får en tynd omelet.
- Læg den færdigbagte omelet på en tallerken og skær den ud i tynde strimler.
- Skær gulerod, snackpeber og avocado i tynde både og skyl korianderen.
- Smør en smule flødeost i enden på et squash-bånd og læg grøntsager, omelet og koriander ovenpå. Rul squashen og luk rullen med en tandstik.
- Anret squashrullerne på et fad og servér dem som de er, eller med en lækker dip.
En juleupdate
Ellers håber jeg, at I har haft en skøn jul. Det har jeg i hvert fald og har fået skønne gaver! Jeg fik bl.a. en kasse med forskellige glasskåle til madopbevaring. Og nu er der måske nogen, der tænker, sikke en kedelig gave, men det var virkelig noget, jeg ønskede mig!
Jeg har nemlig udskiftet mine gamle plastic opbevaringsbokse med de nye glasskåle med låg, som ikke afgiver nogen form for kemi, som f.eks bispenol A, phthalater eller andre grimme ting. Det er et valg, jeg har truffet, da jeg ved, at jeg kommer til at lave en masse babymad til den lille, og der vil jeg gerne kunne fryse det hele ned med god samvittighed.