Denne rodfrugtmos er et godt alternativ til kartoffelmosen. Den er cremet og lækker, og vil passe godt til en god gryderet på en kold vinteraften. Vi spiste den dog bare sammen med et drys god økologisk bacon, og det var et simpelt, men velsmagende måltid. Den ville også være god til noget mere magert kød som kylling eller måske fisk.
750 gr. persillerod og pastinak
250 gr. gulerødder
200 gr. flødeost
1 håndfuld finthakket purløg
1/2 rødløg
1 fed hvidløg
1 dl. mælk
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning
Tilberedning
Skræl rodfrugterne, skær dem i små stykker og kog dem møre. Hæld vandet fra og lad rodfrugterne blive i gryden. Tilsæt mælk og blend rodfrugterne til en grov mos. Rør flødeosten sammen med finthakket purløg, rødløg og et presset fed hvidløg. Vend flødeosten i rodfrugtmosen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Grand Cru skål fra Rosendahl |
4 kommentarer
nuj hvor lækkert!
Tak Maria, det smager virkelig også godt!
Hvad ville du kombinere det med? Jeg tænker fisk? Og måske en grøn salat ved siden af?
Hej Benedikte. Fisk er super godt til og kylling også, og helt sikkert en god idé med en frisk, grøn salat ved siden af!