Jeg elsker æg om morgenen, og spiser det næsten hver morgen. Hvis ikke jeg får et æg, så er jeg sulten igen allerede, når jeg møder ind på arbejde. Jeg gør meget ud af at variere mine morgenretter med æg, så jeg ikke spiser det samme hver morgen. Denne græske omelet er en af mine nyeste versioner af omeletten. Jeg spiste faktisk også feta til omeletten, men jeg glemte at få det med på billedet. Men det er en ret vigtig ingrediens. Det eneste minus ved denne ret er, at man får hvidløgsånde allerede fra morgenstunden! Men bortset fra det, giver det græske tilbehør et skønt twist til den klassiske omelet.
Ingredienser (2 pers.)
1/2 agurk
4 spsk. creme fraiche eller græsk youghurt
1 lille fed hvidløg
Salt og peber
3 æg
Tomater
Kalamata oliven
Feta
Persille
Tilberedning
Riv agurken på et rivejern og pres væden ud. Bland det revne agurk sammen med creme fraiche og hvidløg, og smag til med salt og peber. Pisk æggene sammen med en gaffel i en skål og steg omeletten på en varm pande med smør eller olie. Server omeletten med tzatziki, oliven, tomater og lidt feta, og drys med persille.