Her kommer en lidt anderledes hakkebøf opskrift, da hakkebøffen ikke er ledsaget af sovs, bløde løg og kartofler, men derimod timianbagte rødbeder og en ret så skøn fetacreme med granatæblekerner.
Det lyder måske lidt sjovt, men det smager virkelig dejligt. Granatæblekerner og rødbeder går super godt sammen, og fetacremen supplerer perfekt med dens salte og cremede smag. Og så synes jeg bare, at det er sjovt at peppe hverdagsklassikeren af dem alle – hakkebøffen – lidt op. Det har den kun godt af.
En god hakkebøf opskrift er også en genganger hos mig
Nogle folk har den opfattelse, at jeg altid spiser alt muligt spændende og laver alle mulige anderledes retter til hverdag. Og det gør jeg da også tit. MEN jeg spiser altså også helt almindelig mad, altså helt klassiske retter, og endda ret ofte. Så hakkebøffen er ikke en sjældenhed hos mig – tværtimod. Det er nem og hurtig mad og økologisk hakket oksekød er billigt og dermed et sikkert valg, når menuen hurtig skal på plads.
Men jeg prøver så vidt muligt altid at peppe min hakkebøf lidt op med noget spændende tilbehør, så det ikke altid bare bliver det samme. Forleden lavede jeg flødebagte rødbeder til hakkebøffen, og denne gang er det altså en lækker fetacreme med granatæblekerner, der får lov til at pryde tallerknen sammen med bøffen.
- 400 gr. økologisk hakket oksekød
- Rødbeder
- Frisk timian
- Salt
- Peber
- 200 gr. fast feta vælg en cremet én af slagsen
- 4 spsk. creme fraiche 18 %
- Granatæble kerner fra 1/2 granatæble
- Frisk kværnet peber
- Start med at forberede rødbederne. Skræl rødbederne, skær dem i mellemstore stykker, og vend dem i olivenolie, masser af frisk timian, salt og frisk kværnet peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader, indtil de er færdigbagte.
- Kom fetaen over i en skål og smuldr den med en gaffel. Tilsæt cremefraiche og rør godt rundt, så man får en dejlig tyk creme. Smag til med frisk kværnet peber.
- Del farsen i tre dele. Form dem til bøffer og hak mærker på kryds og tværs med en kniv, indtil man har en flot sammenhængende bøf. Varm panden godt op og steg bøfferne på hver sin side, indtil de er gennemstegte. Krydr dem med salt og peber og anret.
- Anret hakkebøfferne på en bund af bagte rødbeder. Vend hurtigt fetacremen med granatæblekerner og kom en god skefuld af cremen ovenpå hver bøf. Pynt med frisk timian, ekstra granatæblekerner, salt og masser af frisk kværnet peber.