Det har været en skøn søndag i dag. Jeg har givet mig selv en fridag fra specialet og har brugt dagen på bedst mulig måde, nemlig i køkkenet. Efter min morgentræning, som bestod af en lang løbetur gik jeg i gang med at kreere blogindlæg, og jeg startede ud med denne her lækre morgengrød med hasselnød, som virkelig smagte godt.
Jeg har købt hasselnøddesmøret i en lille hyggelig øko-forretning i Firenze. Det kostede ikke mere end ca. 40 kr., og så forstår jeg simpelthen ikke hvorfor det skal koste over 100 kr. i Danmark for et glas. Det samme gælder for mandelsmør, som jeg også er helt vild med. Men jeg har fundet ud af, at man kan købe begge slags smør i et øko-supermarked i Malmø for det halve af hvad det koster i Danmark, så der har jeg hamstret et par glas, de sidste par gange jeg har været i Malmø.
Hasselnødderne som jeg har brugt er fra Piemonte i Italien, og de smager himmelsk. Man siger, at det er hasselnøddens ‘Barolo’ og det kan jeg kun tilslutte mig. Hasselnødderne har jeg købt ‘let ristede’ og det giver dem en helt særlig sprødhed, som gør dem velegnede som topping på en grød.
Jeg kan virkelig anbefale denne her grød, det må jeg sige, jeg skal i hvert fald snart lave den igen, måske i morgen.
Havregrød med hasselnøddesmør og blåbær
Ingredienser (2 pers.)
2 dl. havregryn
2 dl. vand
2,5 dl. mælk
1 håndfuld blåbær
1 spsk. hakkede hasselnødder (prøv dem fra Piemonte!)
2 spsk. hasselnøddesmør
Tilberedning
Kog havregrynene sammen med vand og mælk i et par minutter, indtil grøden er tyknet og færdig. Server grøden i to skåle. Pynt med ristede, finthakkede hasselnødder og blåbær, samt hasselnøddesmør.
Forrige indlæg
2 kommentarer
Jeg laver grøden som almindelig havregrød, og med mandler og mandelsmør. Og så lidt ahornsirup på toppen 🙂
Hej Benedikte
Det lyder også super godt – mandelsmør og ahornsirup, det må jeg prøve!