Hjemmelavet müsli med julesmag – lyder det ikke hyggeligt? Jeg kommer i hvert fald til at tænke på jul, hver gang jeg sætter tænderne i denne her müsli med julens allerbedste krydderier.
Da jeg besøgte Stockholm sidste år, smagte jeg en super dejlig hjemmelavet müsli med masser af kardemomme på en hyggelig morgenmadscafé, og det er lidt den, der har inspireret mig til denne jule-müsli. Det smager nemlig super godt at krydre sin müsli med noget andet end den traditionelle kanel eller vanilje. Det lyder måske lidt sjovt at tilsætte julekrydderier i sin morgenmad, men det kan altså varmt anbefales.
Til min müsli har brugt rugflager, tørrede æbletern og puffede quinoa. Puffede quinoa køber jeg i helsekostforretninger, men kan du ikke få fat i dem, kan du også sagtens bruge noget andet eller helt udelade dem. De små tørrede æbletern kan man købe i de fleste større supermarkeder. I det hele taget, kan man putte alt det i sin müsli, som man lige har lyst til. Jeg kommer bare med et lille forslag.
- 200 gr. rugflager
- 2 store spsk. kokosolie
- 1 spsk. kanel
- 1 tsk. ingefær
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. stødt nelliker
- 100 gr. mandler
- 25 gr. puffede quinoa
- 50 gr. tørrede æbletern
- Start med at riste mandlerne på en tør pande ved lav varme, indtil de begynder at tage en lille smule farve.
- Tag dem af panden og læg dem på en tallerken, mens du forbereder resten af müslien.
- Smelt kokosolie på panden og tilsæt rugflagerne samt alle krydderierne. Rist rugflagerne i et par minutter og rør godt rundt imens.
- Tag müslien af varmen og tilsæt mandler, puffede quinoa og æbletern.
- Lad müslien køle helt af, før den kommes i en tætsluttet beholder.
Hjemmelavet müsli og andre opskrifter med JUL!
I det hele taget synes jeg, at det er rigtig sjovt at tilsætte julens krydderier i rigtig mange opskrifter. F.eks. mine daddelkugler her, som er blevet til raw pebernødder. Og i weekenden lavede jeg madeleine kager med mandelmel, æblemos, mørk chokolade og selvfølgelig de dejlige julekrydderier ingefær, nelliker og kanel.
Jeg har også planer om at lave en skøn ruggrød med julekrydderier, og så kan jeg vist heller ikke finde på mere. Jeg springer den klassiske julebagning over i år. Til gengæld kommer jeg til at lave rigtig, rigtig mange af mine raw pebernødder.
5 kommentarer
Jeg elsker også at tilsætte julekrydderier, specielt kanel, til min müsli og gør det gerne året rundt!
Har du nogle anbefaliner til Stockholm? Jeg skal dertil med min kæreste i januar.
Hej Julie Josephine,
Uha, det er ved at være lang tid siden, jeg var der, men jeg kan i hvert fald huske at cafeen, hvor jeg spiste den gode müsli til morgenmad hed Blooms. Hvis du søger efter stockholm i mit søgefelt kan du se nogle stemningsbilleder derfra : )
super opskrift!
Tak for anbefalingen, Julie Karla. Vi kom forbi Blooms, men deres udvalg var desværre meget begrænset på det tidspunkt. Vi kom derimod forbi to andre bagerier, Bageri Petrus i Södermalm og Fabrique i Gamla Stan, som lavede helt fantastisk bagværk og lokalerne var super imponerende – dem gad jeg godt snart besøge igen!
Fantastisk! Dem skriver jeg på min liste næste gang, jeg besøger Stockholm!…Forhåbentlig snart ; )