Når den står på hjemmelavet pizza hjemme hos mig, så er det faktisk ret tilfældigt hvilken slags fyld der kommer på. Hjemmelavet pizza er uden tvivl den bedste form for restemad. Har jeg nogle små stykker ost tilovers, som ikke er så meget ved længere, lidt spegepølse eller en rest kød fra dagen før, ja så er det bare ovenpå en lækker pizzabund og ind i ovnen.
I aften f.eks. står den også på pizza med lidt forskellige oste, lidt grønt der skal bruges fra grøntkassen som f.eks. spinat og rød spidskål og nogle kyllinge kødboller fra i går aftes. Så laver jeg dejen, inden jeg henter Nord i børnehaven, og så er det minimal forberedelse inden den skal i ovnen. Plus han kan være med til at komme fyld på pizzaen, hvilket han elsker.
En ny yndlingsudgave af hjemmelavet pizza
Men denne her pizzavariant er faktisk én jeg har lavet riiimelig mange gange her på det sidste. Altså én af de få gengangere. Dels fordi jeg har mange græskar herhjemme lige pt, dels fordi den smager overdrevet godt!
Her er der altså tale om en pizza med græskar, sprød italiensk pancetta og yes, 3 forskellige slags oste heriblandt gedeost, marscapone og klassisk mozzarella. Hurra for at det i øvrigt er muligt at opsnappe både marscapone og pancetta i økologiske varianter nu.
Den bedste kombo
Jeg er vild med denne her kombination af forskellige ingredienser på pizzaen. For det første er salvie simpelthen som skabt til græskar. Jeg har f.eks. også tidligere lavet en græskarrisotto med salvie (den mest cremede én af slagsen). Og denne pastaret med græskar og selvfølgelig også denne varme salat med bagt græskar og salvie.
For det andet er græskar også fuldstændig vidunderlig sammen med gedeost. Det salte møder det søde på den skønneste vis. Og tilføjer man pancetta til de to ingredienser, ja så kører det virkelig. Så hermed en pizzakombination, der i den grad kan anbefales!
En super lækker hjemmelavet pizza med gedeost og græskar, der emmer af efterår!
- 2 1/2 dl vand
- 20 gr gær
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 375-400 gr Tipo 00 hvedemel
- 20-25 tynde skiver hokkaido græskar (du kan også bruge butternut)
- 70-100 gr pancetta
- 3/4 gederulle
- 1 frisk mozzarella
- 5-6 spsk marscapone
- 2 håndfulde frisk salvie
- olivenolie
Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt olivenolie og salt og rør melet i lidt ad gangen. Når dejen begynder at blive hård at røre rundt, hældes den ud på bordet og æltes godt. Tilsæt hele tiden mere mel efter behov. Men gem lidt til dejen skal rulles ud senere.
Når dejen ikke længere hænger fast på bordet og kan rulles mellem hænderne uden at hænge fast, lægges den i en skål med lidt mel i bunden (så den er nem at få ud efter hævning).
Lad dejen hæve under et klæde i en 1 time.
I mellemtiden skrælles hokkaido græskaret og skæres i små skiver. De lægges på en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie over og drys med salt og bag græskarskiverne ved 200 gr. i ca. 10-12 minutter. De skal bare blive en smule møre.
Når dejen er hævet færdig rulles den ud til en stor pizza eller to små runde pizzaer. Brug noget af det overskydende mel.
Smør forsigtigt marscapone på bunden med en ske. Fordel de bagte græskar på pizzaen. Læg skiver af gedeost på, samt tynde skiver mozzarella. Læg til sidst pancetta på og friske salvieblade.
Bag pizzaen i ovnen ved 225 gr. i ca. 20-25 minutter, indtil den er flot gylden. Dryp med god olivenolie og servér.
2 kommentarer
Hej,
Kan man bage flere pizzaer på samme tid i ovnen?
Og er der mulighed for at forberede noget af bagningen før gæster kommer og så først senre bage de sidste 5 minutter?
Hej Signe,
Ja, du kan sagtens bage flere på samme tid. Sæt da ovnen til 200 grader varmluft og byt evt. lidt rundt på pizzaerne under bagningen. De er klart bedst nybagte, så jeg vil anbefale at bage dem alle på samme tid, men på varmluft. BH Julie