Hvorfor ikke bruge de skønne små kikærter til andet end hummus? Kikærter er nemlig virkelig gode i en salat og mætter rigtig godt, på den sunde måde. Derfor spiste jeg også denne salat som et hovedmåltid og den kan varmt anbefales.
Jeg har valgt det italienske tema, men man kunne også sagtens lave en arabisk udgave af salaten eller en dansk udgave f.eks. med spidkål, ramsløg og æble?
Ingredienser (2 pers.)
200 gr. kikærter
80 gr. parmaskinke
4 spsk. ricottaost
1 håndfuld rød og grøn basilikum
1 håndfuld citrontimian
1 hvidløg
Skal af 1/2 citron
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
1/4 rød chili uden kerner
2 forårsløg
8 små cherrytomater tomater
Salt og peber
Tilberedning
Kikærterne lægges i blød i vand i ca. 10-12 timer. Vandet hældes fra og kikærterne koges møre i nyt letsaltet vand i ca. 50 minutter eller indtil de er færdigkogte. Når kikærterne er kogte sættes de til side for at køle af, mens det øvrige tilbehør forberedes.
Rist skiver af parmaskinke på en tør pande, indtil de bliver sprøde og lad dem køle af på en tallerken. Bland herefter de afkølede kikærter med æblecidereddike, olivenolie, citronskal, finthakket hvidløg og chili, samt salt og peber. Tilsæt hakket rød og grøn basilikum og citrontimian. Halver tomaterne, snit forårsløgene fint og bland det hele sammen med kikærterne. Salaten er nu klar og den anrettes på et fad og pyntes med ricotta og sprød parmaskinke.