Denne her opskrift… det er familiens nye favoritret! Det er de bedste italienske kødboller i en cremet tomatsauce med gnocchi. Det er en alt-i-én pande opskrift, som kan laves på 45 minutter, og som store og små nok skal kunne lide.
Italienske kødboller er og bliver et hit herhjemme
Hvis der er noget, jeg ved nok skal vække begejstring herhjemme hos den lille og den store mand, så er det italienske kødboller. Som f.eks. i min kødboller i tomatsovs med mozzarella opskrift eller i denne her nyeste opskrift, hvor jeg har sneget nogle dejlige kartoffelgnocchi ned i den cremede tomatsauce.
Og når jeg siger cremet tomatsauce, så er det fordi, jeg sørme også har sneget lidt fløde i retten. Du kan sagtens gøre den mere fedtfattig ved at bruge en madlavningsfløde eller helt skippe den. Tomatsaucen kan i sig selv sagtens bære retten, men det tilføjer bare lige det der ekstra, hvis den får en sjat fløde.
Servér en lækker salat til
Og så kan man jo altid servere en god salat til. Det gjorde jeg. En spinatsalat med æbler, lidt kål og nødder. Hvad der lige var i huset. Ellers søg lidt i min salat kategori og find en anden sjov salat.
Lækre italienske kødboller i den mest cremede tomatsauce. Den nye favoritret i familien!
- 400 gr hakket oksekød
- 1/2 dl mælk
- 1 spsk havregryn
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk tørret timian
- 1/2 tsk salt
- 2-3 spsk fintrevet parmesan
- olivenolie til stegning
- 1 flaske passata á 680 gr (mosede tomater) (jeg bruger den fra Urtekram)
- 1 spsk balsamico eddike
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 1/4-1/2 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 dl fløde
- 1 pose kartoffelgnocchi (á 350 gr)
Start med at lave kødbollerne. Bland oksefars sammen med presset hvidløg, timian, mælk, havregryn, parmesan og salt og peber. Brug gerne hænderne, det har farsen godt af.
Form små kødboller med en teske, og steg dem så de er lige akkurat gennemstegte i en dyb pande med olivenolie.
Tag kødbollerne af varmen, men gem olien og kødsaft, der er tilbage på panden. Det giver masser af smag til tomatsaucen.
Kom 1 spsk balsamicoeddike på panden og kog op. Tilsæt passata, ketchup, presset hvidløg, de tørrede krydderier og smag til med salt og peber.
Tilsæt kødboller og gnocchi, og lad det hele småsimre under låg i 5 minutter.
Tilsæt til sidst fløden, varm igennem og servér med frisk finthakket persille.
Dejlig nem ret
Jeps, det her er en dejlig nem ret at lave. Når man først har lavet farsen, så kører det egentlig ret hurtigt, og indenfor 45 minutter, skulle man gerne have en lækker aftensmad.
Jeg køber gnocchierne i Rema 1000. Men har set, at de efterhånden er begyndt at have dem mange steder. Det er meget fedt, for det er altså en lækker spise. Jeg har i øvrigt også lavet en gnocchi opskrift før her på bloggen. Det er denne her opskrift på gnocchi med den bedste broccoli sauce. En lidt sundere sauce til de dage, hvor man synes, der skal skrues lidt op for det sunde blus.
5 kommentarer
Hej Julie Karla. Nu bruger du den godt nok ikke i dette indlæg, men jeg vil spørge om du bruger en blender, minihakker eller food processor til når du laver fx dadelkugler, falafel og bananbrød, og om du evt kan anbefale noget ift antal watt, mærke osv? Tak 🙂
Hej Anne, Ja, jeg bruger en Magimix som foodprocessor. Kører fantastisk på 3. år. Og en Philips som minihakker til mindre portioner. Det er denne her https://www.juliekarla.dk/nem-aeblekage-opskrift/ Håber det kan bruges!
Super, tak!
Hej Julie
Hvordan ser de ud kartoffelgnocci, er de frosne eller tørre, de kendte dem ikke i Rema 1000 på Roskildevej.
Tak for nogle dejlige opskrifter
Med venlig hilsen Bente
Hej Bente, Jeg køber dem i Rema på Frederiksberg (rosenørs allé) Det er små kartoffelpuder, der ser sådan her ud http://allrecipes.com/recipe/18465/gnocchi-i/