Jordskokker er en af mine yndlings rodfrugter og ikke mindst i et lækert jordskokke foccacia som her! Jeg elsker den helt særlige smag, og så kan de bruges på så utroligt mange måder. Jeg bager dem tit i ovnen med masser af flagesalt og olivenolie, men bruger dem også tit til en suppe eller en mos. Og forleden lavede jeg en “kartoffelsalat” med creme fraiche og purløg, hvor kartoflerne selvfølgelig var erstattet med ‘al dente’ kogte jordskokker. Den salat spiste jeg sammen med nogle økologiske ramsløg-pølser, og det var virkelig et godt måltid.
Jordskokke foccacia med lavt glykæmisk index
Udover at smage godt, så hører jordskokker også ind under de ‘langsomme kulhydrater’. Dvs. en fødevare med et lavt glykæmisk index, som får blodsukkeret til at stige langsomt og holde sig forholdsvist stabilt. Det her low carb jordskokke-focaccia smager super godt, og det blev spist lynhurtigt som tilbehør til en grøntsagssuppe. Man kan også sagtens bruge jordskokke-focacciaet til en sandwich med f.eks. lidt kylling og pesto i.
Jordskokke foccacia
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
55 min
Super lækkert jordskokke foccacia med dejlige. jordskokker og uden mel. Low carb og lækkert!
Ret:
bagværk, brød
Køkken:
internationalt, low carb, nordisk
Ingredienser
- 300 gr kogte jordskokker i små tern
- 3 æg
- 2 spsk fiberHUSK loppefrøskaller
- 3 spsk skyr
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 50 gr nøddemel f.eks. mandelmel (det brugte jeg)
- tørret rosmarin
- olivenolie
- flagesalt
Sådan gør du
Skræl jordskokkerne og skær dem i små tern. Kog dem i en gryde med rigeligt vand og kog dem, indtil de er møre. Lad dem køle helt af.
Bland de afkølede jordskokke-tern med æg og skyr.
Tilsæt FiberHUSK, mandelmel, bagepulver og salt. Rør godt rundt.
Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med en grydeske.
Pensl foccaciabrødet med olivenolie og drys med rosmarin og flagesalt.
Bag brødet, indtil det har fået en gyldenbrun overflade. Jeg mener, at jeg gav det ca. 25-30 minutter. Afkøl foccacia brødet og servér.
9 kommentarer
Goddag!
dejligt jordskokke-focaccia du der har bagt, kan lige forestille mig det til f.eks. en lækker asparges suppe eller en champignon suppe:-)
Og dejligt du har lagt opskriften ved og helt uden mel, den er vi med på herhjemme.
Hilsner fra Tina
Hej Tina. Ja, det er nemlig super godt til suppe! Håber det falder i god jord hjemme hos jer : )
Er det mandler du har kværnet eller fedtreduceret mandelmel? 🙂
Hej Stinna, Det er bare almindelig mandelmel, som jeg har købt, men det er ikke fedtreduceret : )
Tak fordi du deler dine opskrifter Julie Karla. Det her brød smager bare helt fantastisk. Jeg er virkelig forundret over hvor let og luftigt det bliver: Det er også godt uden Skyr. Ummmmmmm:-)
Ihh tusind tak : ) Det er jeg glad for at høre!
Nå det er ikke fordi jeg vil være anonym, men kunne ikke finde ud af at poste det på anden vis:-) Sommerhilsner fra Helle:-)
Jeg er clean eater og spiser derfor ikke skyr – kan jeg erstatte det med noget andet, f.eks kokosolie – eller hvad ville du gøre, hvis du skulle lave en sund udgave af dem? De lyder rigtig lækre – jeg glæder mig til at prøve dem 🙂
Uh det ved jeg faktisk ikke Mette, da jeg ikke har prøvet at udelade skyren, så du må nok prøve dig frem : )