Det er måske ikke lige sæsonen for jordskokker, men jeg havde nu alligevel nogle i mit køleskab forleden, og derfor blev det til denne her lækre jordskokkemos med æble og timian. Du kan også stadig få jordskokker i supermarkedet, men ellers gemmer du da bare opskriften til efteråret, når man har ekstra meget lyst til mos med en lækker simre ret til.
Jordskokkemos med æble – perfekt sødme og syrlighed
Æblerne i mosen er med til at tilføje den der ekstra sødme og perfekte syrlighed, og så skal man ikke glemme, at fløden tilføjer mosen det der Mmm..mmm..mmmmmm! Faktisk så meget, at jeg tog mig selv i at smugspise mosen med en ske direkte fra gryden, før jeg serverede den for familien. Og det sker jo ellers næsten aldrig… eller noget!…
Vi spiste jordskokkemosen sammen med gulerodsfritter og torsk. Men lav den til hvad som helst af kød. Dog vil jeg nævne, at svinekød er ekstra godt til! Tænk lige dejlige møre svinekoteletter på grillen til jordskokkemos. Mums ikke dårligt.
- 400 gr skrællede jordskokker
- 2 mellemstore skrællede æbler
- 1 kvist frisk timian (brug bladene herfra)
- ca. 1/2 dl fløde
- salt
- peber
Skær de skrællede jordskokker og æbler ud i mellemstore tern, og kog dem møre i en gryde.
Hæld vandet fra og blend de færdigkogte jordskokker og æblestykker med fløde og frisk timian. Smag til med salt og peber og servér.