Jeg delte denne her opskrift på jule chokoladebrud på min instagram konto i en video, hvor man kan se, hvordan jeg laver det, og nøj hvor er den blevet gemt mange gange. Jeg er altså ikke den eneste, der kan se, hvor nemt og lækkert det her er. For det smager så godt, og så er det pænt at se på, synes I ikke?
Er man til den der pebermyntesmag i chokolade, ja så vil man kunne lide det her juleslik. Og er man ikke så meget til det, så prøv det lige alligevel, for smagen er ikke overdøvende men helt perfekt afstemt. Ellers så er det altså også perfekt at give i gave, fordi det er så fint at se på.
Det nemmeste chokoladebrud
Det er virkelig nemt at lave det her brud. Man skal blot bruge 2 små gryder, hvor man smelter hver chokolade over vandbad. Og så skal man først hælde den mørke chokolade ud på et stykke bagepapir og dernæst den hvide. Så kan man lave de fineste mønstre ved at trække en lille tandstik rundt i den smeltede chokolade. Husk at lægge et skærebræt under bagepapiret, så chokoladen nemt kan sættes på køl, når den er blevet pyntet med knuste pebermynte julestokke.
Brug noget andet slik, når det ikke er jul
Ja, når det ikke er jul, så bruger du bare noget andet slik. Måske nogle pebermyntebolcher, kan I huske de der hvide Marianne bolcher med chokolade indeni? De ville være gode. Du kan også bruge spiseligt guldstøv og kugler, som jeg har set hos Odense Marcipan, og så lave en nytårsudgave. Måske endda til at give værtinden til din nytårsfest?
Jeg skal i hvert fald lave mange flere af de her chokoladebrud. For kommer man dem i en fin cellofanpose, ja så er det vitterligt den bedste gave, som er nem at lave, men ser ud af meget!
Og nu vi er ved spiselige gaver, så kan jeg da også lige anbefale, at du slår vejen forbi min juleudgave af rocky road!
- 100 g mørk chokolade
- 75 g hvid chokolade
- 2-3 pebermynte julestokke
Smelt chokoladerne i hver deres vandbad.
Hæld den smeltede mørke chokolade ud på et stykke bagepapir med et skærebræt under.
Hæld den smeltede hvide chokolade over den mørke.
Brug en tandstik eller træenden af en tændstik til at trække mønstre i chokoladen.
Kom julestokkene i en frysepose og bank den mod køkkenbordet, så stokkene smuldrer. Drys det ud over den smeltede chokolade.
Sæt skærrebrættet i køleskabet og lad det størkne helt.
Bræk stykkerne i mindre stykker og så er de klar til at spise.