En ny slags kammerjunkere, der smager skønt af citron og pistacie. Jeg har valgt, at halvere indholdet af smør i forhold til de traditionelle opskrifter på kammerjunkere, da det godt nogle gange kan blive lidt for tungt med en kagelignende kammerjunke. Jeg spiser mest koldskål med kammerjunkere som dessert, da den jo ikke er helt sund. Men jeg spiser ofte koldskål som et lille mellemmåltid, hvor koldskålen er drysset med müsli eller sommerfrugter. Se min opskrift på koldskål for mere inspiration.
Ingredienser (ca. 100 stk.)
100 gr. blødt smør
1 vaniljestang
2 æggeblommer
1 dl. mælk
75 gr. sukker
400 gr. hvedemel
Skal af 1 citron
1 tsk. bagepulver med top
1 håndfuld pistacier
Tilberedning
Det bløde smør æltes godt sammen med sukkeret, vaniljesukkeret og citronskallen. Derefter blandes mælk og æggeblommer i og der røres godt. Til sidst blandes mel og bagepulver i og dejen æltes sammen. Den deles i 4 portioner, som hver rulles til en lang stang. Stængerne skæres ud i små stykker, som trilles til kugler på størrelse med en rund 10’er. Kuglerne lægges på en bageplade og hver kugle trykkes let med fingeren. De flyder nemlig ikke så meget ud, da jeg har sparet lidt på smørret, så derfor hjælper jeg dem lidt på vej.
Kammerjunkerne bages i ca. 15 minutter på 180 gr. eller til de er let gyldne og sprøde.