Denne her kikærtesalat smager simpelthen så skønt, og var en idé jeg fik efter at have set kikærtesalater flere steder. Jeg vidste derfor, at jeg ville lave min egen cremede udgave. Og da dild lige pt er noget, som jeg virkelig er blevet vild med at putte i salater, ja så skulle den have en fremtrædende rolle i denne her salat.
Og dild, ja, det passer jo bare fortrinligt med forårsløg og citron, og jeg forestiller mig, at denne her salat vil være perfekt på havebordet til grillmiddagen de næste par dage, hvor det bliver godt vejr.
Det særlig ved min kikærtesalat
Det jeg især er vild med, ved denne her salat med kikærter, er dens cremethed. Jeg har nemlig vendt kikærter, squash og forårsløg med en creme fraiche dressing. Det giver en skøn fedme og syre. Og så har jeg faktisk most ca. 1/3 dl af kikærterne med en gaffel, før de vendes med dressingen. Det giver salaten en dejlig tekstur.
Vi spiste faktisk salaten sammen med nogle økologiske pølser fra Hanegal, en let pastasalat med alle børnenes yndlings ingredienser og så denne her, der måske nok er mest til de voksne. Medmindre man har nogle ret seje børn, som kaster sig over smagsnuancer som dild og forårsløg. Mine børn på 5 og 2 år er der ikke helt endnu.
Du kan sagtens fordoble opskriften
Og så vil jeg lige nævne her til sidst, at jeg lavede opskriften med bare én dåse kikærter. Men du kan sagtens fordoble opskriften, så du har en stor salat til 4 personer. I min portion var der lige nok til Mikkel og jeg. Og hvis du gerne vil lave salaten god tid i forvejen, eller endda dagen før, så vent med at tilsætte squash. De afgiver nemlig en del vand, så salaten efter noget tid bliver lidt mere vandig, og det vil vi helst undgå sker for meget.
Jeg tjekkede i øvrigt lige ud på bloggen, hvor mange kikærteopskrifter jeg har. Og det var faktisk overraskende få. Men det her bud på lækker vegetarmad bestående af fladbrød med persille-hvidløg stegte portobello svampe, karryristede kikærter med rødløg og avocadocreme med frisk mynte er klart favoritten!
- 1 dåse kikærter
- 1 lille forårsløg inkl toppen
- 1/4 squash
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 1/2 potte frisk dild
- Finterevet skal fra 1/4 økologisk citron
- 1 spsk citronsaft
- 1/4 tsk flagesalt
- Friskkværnet peber
Dræn kikærterne og skyl dem under koldt vand. Lad dem dryppe helt af. Mos ca. 1/3 dl af kikærterne groft med en gaffel og hæld dem og de øvrige hele kikærter i en skål.
Snit forårsløg (gem halvdelen til pynt) og skær squash ud i små tern. Vend det sammen med kikærterne i skålen.
Rør creme fraiche sammen med finthakket dild, fintrevet citronskal, saft og salt og peber. Smag dressingen til.
Vend creme fraiche dressingen sammen med kikærter og grønt.
Anret salaten i en skål og drys med de resterende skiver forårsløg og lidt frisk dild.
2 kommentarer
Yum! Denne kikærtesalat lyder lækker – jeg bliver nødt til at lave den meget snart.
Gad vide om du har en opskrift på æggesalat (eller bare en ingrediensliste)? Tak!
Den smager så godt! Og ja da, bare søg på æggesalat på bloggen så kommer der flere frem 🤗