Kikærter i karry-kokosmælk med spinat er en ret, som jeg har lavet et par gange efterhånden. Den er nemlig nem at lave, og så indgår der ingredienser, som jeg næsten altid har i mit basislager i køkkenet. Det vigtigste ved denne ret er, at man bruger en god karry. Det får virkelig retten til at skinne igennem.
Kikærter i karry som selvstændig ret eller tilbehør
Man kan spise kikærterne som en selvstændig ret, og så rækker opskriften nok til 2 personer. Men man kan også spise retten som tilbehør til kød eller fisk, og så kan den nok strækkes til 3 personer. Jeg spiste kikærterne sammen med sidstnævnte, nemlig ovnbagt islandsk vildlaks, som Mikkel har haft med hjem derfra. Han har faktisk selv fanget den, men mere om det i et senere indlæg, hvor der selvfølgelig også kommer en opskrift.
Super lækker og mega nem ret med kikærter i karry for hele familien!
- 200 gr tørrede kikærter
- 500 ml kokosmælk
- 1 stort løg
- 75 gr optøet frossen spinat
- 1 spsk kokosolie
- 2 spsk god karry (medium styrke)
- 1 tsk spidskommen
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- skal af 1/2 øko citron
- 1/4 rød chili
- 1/2 æble
- Sæt kikærterne i blød aftenen før, og kog dem den næste dag i en gryde med rigeligt vand, indtil til de er møre. Det tager ca. 45-50 minutter.
- Svits karryen af i kokosolie i en gryde. Tilsæt finthakkede løg, chili og spidskommen. Hæld kokosmæken i og varm den op.
- Tilsæt revet citronskal og sukker. Pres det meste af væden ud af spinaten og kom den i.
- Tilsæt til sidst de kogte kikærter og smag til med salt. Server kikærterne i skåle og drys med små æbletern og lidt ekstra finthakket rød chili.
8 kommentarer
Smukt. Hvor køber du din karry?
🙂
Hej Eric. Det gør jeg hos Asa Trading i Torvehallerne : )
Tak for tippet.
😎
Det ser virkelig lækkert ud! kunne forestille mig, at det også var godt med blomkål i? 😉
– Anna
anna-mad.blogspot.dk
Hej Anna, Ja, jeg tror blomkål ville være et hit!
Hej!
Jeg har fulgt din blog ALTID! Er dog en sløv ’tilkendegiver’ 😉
Nu vil jeg så lave (endnu) en af dine overlabre opskrifter – denne, og jeg tænkte om jeg kan bruge de kikærter jeg har på dåse i stedet for de tørrede?
Tak for fantastisk stor inspiration, smukt blog-design og indspark der varmer i hverdagen!
– Camilla Kirstine
Tusind tak for dine søde ord Camilla, og hvor er jeg glad for, at du har læst med i al den tid : ) Det kan du sagtens!