Kender du hørfrømel? Jeg gjorde ikke, før jeg opdagede det hos en af mine yndlings-webbutikker, nemlig www.helsam.dk (og det her er ikke en reklame, bare mig der er glad for butikken). Jeg er rigtig tit inde på siden, hvor jeg hele tiden støder på nye spændende ting, som jeg må prøve af i mit køkken. Her kan man bl.a. købe mandelsmør, mandelmel og mandelmælk, som jeg har lavet forskellige opskrifter med. Det gode ved hjemmesiden er, at man kan få varerne leveret fragtfrit til sin nærmeste helsekostforretning. Og da jeg bor 2 minutter fra min, er det jo utroligt nemt. Man kan selvfølgelig også få varerne tilsendt, hvis man ikke bor i nærheden af en helsekost.
Men det var altså her, at jeg opdagede hørfrømelet. Hørfrømel er lavet af hørfrø, som er blevet presset for olie. Det har et super højt indhold af protein og et lavt indhold af kulhydrat. Jeg har indtil videre kun brugt melet i knækbrød, men her fungerer det virkelig også godt, og de her knækbrød er ret vanedannende.
Er hørfrømel en lidt skør ingrediens?
En helt anden ting… Jeg har fået at vide fra forskellige sider, at jeg bruger ingredienser, som kan være svære at få fat i, og at mine opskrifter ikke er så nemme at gå til. Det vidner denne her opskrift måske lidt om, omend jeg linker til webbutikken. Men jeg vil meget gerne høre dig, om du synes, at jeg bruger for mange ingredienser, som ikke lige er til at støve op? Og om du synes, at der måske er brug for lidt flere nemme hverdagsretter?
Super dejlige low carb knækbrød med hørfrømel.
- 100 gr solsikkekerner
- 100 gr sesamfrø
- 50 gr græskarkerner
- 50 gr hørfrø
- 50 gr hørfrømel
- 25 gr smeltet smør
- ca. 1/2 dl vand
- 2 æg
- 1/4 tsk salt
- flagesalt til pynt
Bland de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt æg, vand og smør og rør blandingen sammen. Dejen skal være lidt fugtig, og hænge en smule sammen.
Del dejen i to dele. Tag den ene dej og læg den over på et stykke bagepapir på køkkenbordet. Læg et nyt stykke bagepapir oven på dejen, og rul dejen tyndt ud mellem de to stykker bagepapir. Tag forsigtigt det øverste lag bagepapir af. Der skulle helst ikke hænge noget dej ved, når man tager papiret af. Læg forsigtigt bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
Gentag samme procedure med den anden dej. Drys med flagesalt og bag knækbrødene i ovnen ved 180 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil de har fået en gylden brun farve.
Bræk det afkølede knækbrød i passende størrelser og opbevar det i en kagedåse.
2 kommentarer
Hej Julie:)
Jeg synes, det er nogle rigtig fine opskrifter! Og helt fine at gå til også. Men nu bor jeg også i KBH, så rent indgredienswise er det hele selvfølgelig lige om hjørnet.
Anyways.. Jeg har købt noget kikærtemel fornyligt. Tror du, det ville kunne erstatte hørfrømelet? For den sags skyld også andre ting. Kikærtemelsbrød?
/Cecilie
Hej Cecilie. Tak, det er jeg glad for at høre! Jeg ved faktisk ikke, hvordan det vil blive med kikærtemel i denne opskrift, men jeg kan ikke rigtig se noget i vejen for, at det ikke skulle kunne lade sig gøre, så det tror jeg godt, at du kan. Jeg har endnu ikke forsøgt mig med at bruge kikærtemel i brød. Indtil videre bruger jeg det bare til pandekager. Men jeg har set flere opskrifter rundt omkring, hvor man erstatter noget af hvedemelet i et brød med kikærtemel for at mindske kulhydratindholdet og hæve proteinindholdet. Men nu vi snakker om det, så tror jeg, at jeg vil skrive det på min liste og prøve at eksperimentere lidt mere med kikærtemel i mine bageopskrifter : )