Det er ved at være noget tid siden, at jeg lavede opskriften på de her kødboller i tomatsovs med frisk mozzarella. Den er nemlig fra min e-bog “Min sunde uge“. Men synes også, den skal have sit eget lille indlæg, så den forhåbentlig kan give inspiration til hverdagsmaden.
Kødboller i tomatsovs – en genial hverdagsret
Det er en rigtig god hverdagsret, som kan serveres sammen med f.eks. fuldkornspasta, kartoffelmos eller hvorfor ikke endda squashspaghetti? Jeg laver den tit, når jeg har en pakke hakket oksekød liggende, og ikke lige gider den sædvanlige kødsovs eller lasagne, som man ellers ofte kan være forfalden til på en hverdag.
Og så er den friske mozzarella virkelig prikken over i’et. Skal du gøre retten ekstra lækker, så brug buffalo mozzarella, men almindelig er også godt. Jeg elsker, når man får den smeltede mozzarella på sin gaffel og kan trække tråde af smeltet ost! Det minder mig om min barndom, når min mor lavede suppe og vi fik mozzarella i. Det var bare det bedste!
- 400 gr. hakket oksekød 8-14 %
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. tørret timian
- 1 spsk. ketchup
- 1 tsk. salt
- Frisk kværnet peber
- ½ dl. mælk
- 1 spsk. havregryn
- Ca. 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 ds. hakkede tomater
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. ketchup
- 1 spsk. tørret timian
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 dl. vand
- ¼ tsk. tørrede chiliflager
- Salt
- Peber
- 1 mozzarella
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Bland oksekød godt sammen med presset hvidløg, tørret timian, ketchup, mælk, havregryn og salt og peber. Brug gerne hænderne.
- Form små frikadeller med en teske og steg dem i olivenolie på alle sider.
- Oksefrikadellerne skal kun lige være gennemstegte. Tag dem derefter af varmen og læg dem over på en tallerken.
- Hæld de hakkede tomater på samme pande sammen med tomatkoncentrat, vand, æblecidereddike, balsamicoeddike og ketchup. Lad det simre et par minutter.
- Tilsæt tørret timian, oregano, chiliflager, presset hvidløg og smag til med salt og peber.
- Lad det simre videre et par minutter og hæld derefter kødbollerne tilbage på panden i tomatsovsen.
- Fordel skiver af mozzarella ovenpå oksefrikadellerne, pynt med frisk basilikum og servér retten med det samme.
2 kommentarer
Kan man skifte æblecidereddike og balsamicoeddike ud med noget andet? 🙂
Du kan godt udelade én af dem. Men de er begge med til at give syre og retten dybde. Du kan godt bruge hvidvinseddike eller lagereddike i stedet for. Men prøv ikke at udelade balsamico i hvert fald. KH Julie