Det her er en kold kartoffelsalat med creme fraiche, dild og fennikel, som er super nem at lave på en travl hverdag. Og det er noget vi i vores familie især godt kan lide for tiden. Nord bliver nemlig puttet ved 19-tiden, og da vi gerne vil nå at spise aftensmad inden, og Nord også skal have rigtig mad nu, ja så er der altså ikke særlig meget tid til at stå over gryderne.
Derfor er det for det meste en hurtig salat, vi får, og det er jo selvfølgelig heller ikke så dårligt. Slet ikke når den indeholder en masse gode ting, som sørger for at holde én mæt i dejlig lang tid som f.eks. laks og æg, som også indgår i denne her salat.
Kold kartoffelsalat med creme fraiche, dild og fennikel til frokost eller aften
Denne her kartoffelsalat med laks og æg fungerer perfekt som en lækker frokostret, men er også god til aftensmad, hvor vi har nydt den. Særligt med et godt glas kølig hvidvin til kunne jeg forestille mig! Kartoffelsalaten har fået selskab af fennikel, som giver den en dejlig sødlig note af lakrids, og som passer så fortrinligt godt sammen med dild. Og så ville denne her kartoffelsalat med creme fraiche også have rigtig godt af en lille håndfuld kapers. Det havde jeg bare ikke lige ved hånden, men uhmmm…. det ville helt sikkert være godt.
Nu, hvor jeg nævner kapers, så kommer jeg også lige i tanke om en anden salat, jeg tidligere har lavet med nogle af de samme ingredienser, og den vil jeg da også lige slå et slag for, nemlig denne her salat med laks
- 6-7 kolde kartofler
- 1 stor håndfuld dild ca. 3 spsk. fintsnittet dild
- 1 tsk. Dijonsennep
- Ca. 5 spsk. creme fraiche 18 %
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1/4 agurk uden kerner
- Samme mængde fennikel
- 100 gr. laks
- 2 kogte æg
- Rør creme fraiche sammen med fintsnittet dild, Dijonsennep og salt og peber. Bland dressingen sammen med kolde kartofler skåret i passende stykker.
- Skær 1/4 agurk midt over, fjern kernerne og skær den i mellemstore stykker.
- Skær en lignende mængde fennikel i tynde skiver.
- Vend agurk og fennikel forsigtigt i kartoffelsalaten. Anret kartoffelsalaten på to tallerkner og pynt med laks og kvarte æg, lidt ekstra dild og et godt drys friskkværnet peber.
2 kommentarer
Lækkert, bliver virkelig fristet.
Min aftensmad på onsdag har nemlig ikke fået lavet madplan endnu.
Kh. Lis
Hej Lis, Håber du sprang ud i det. Jeg kan i hvert fald anbefale den som en god hverdagsret : )