Det er faktisk et par uger siden, at jeg lavede de her krydrede kager med mandelmel for første gang. Jeg lavede dem op til jul, og har lavet dem et par gange siden og senest her til aften, da jeg skulle have brugt noget æblemos, jeg havde stående i kølekskabet.
De smager så skønt! Jeg er helt vild med dem og særligt fordi, at de er så super lette og luftige. Og så er det nogle forholdsvis sunde kager med mandelmel, æblemos og en lille smule kokospalmesukker. De er altså helt uden hvedemel og raffineret hvidt sukker.
Skønne krydrede kager med mandelmel er den perfekte søde sunde treat til den søde tand.
- 150 gr. æblemos
- 100 gr. mandelmel
- 2 stk æg
- 25 gr. kokosolie
- 2 spsk. kokospalmesukker eller rørsukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt nelliker
- 1 tsk. ingefær
- 1 tsk. kanel
- Mørk chokolade 80 %
- Bland æblemosen sammen med æg.
- Bland mandelmelet i sammen med kokospalmesukker, bagepulver og alle krydderierne.
- Smelt kokosolien og lad den køle lidt af. Vend den til sidst i dejen.
- Brug to teskeer til at fylde dejen i madeleineformene.
- Bag mandelkagerne i ca. 25 minutter ved 180 gr.
- Lad mandelkagerne afkøle og dyp dem i smeltet mørk chokolade
Krydrede kager med mandelmel a la Madeleine
Man kan også kalde de her små kager for Madeleinekager. De er nemlig lavet i den flotte karakteristiske muslingeform. Og så er de krydret med nogle af mine yndlingskrydderier, nemlig kanel, ingefær og nelliker. Det er måske lidt jule-agtigt, men hvem siger, at det ikke må være det!
For at tale om noget helt andet, så har hele weekenden gået med et ret så stort DIY projekt. Mikkel og jeg er nemlig i fuld gang med at lave vores køkken om. I går brød vi en væg ned (kæmpe arbejde), så vores køkken bliver endnu større, og i næste weekend laver vi nyt gulv. Derefter skal skabe og klinker rives ned, og noget nyt og lækkert skal sættes op. Ih jeg glæder mig til at få lige det køkken, jeg drømmer om.
Jeg glæder mig også til at vise jer det nye resultat. I kommer til at se det, for der er mange nye madlavningsvideoer i pipelinen. Men der går vist lige et par uger endnu.
4 kommentarer
Jeg vil meget gerne have dit nyhedsbrev tilsendt efter jeg har læst din fine opskrift på madeleinekager tak
Det er jeg glad for at høre. Desværre fungerer mit nyhedsbrev ikke pt, men arbejdet er i gang, og jeg skal huske dig! BH Julie
Sikke en dejlig opskrift, tak fordi du deler den med vi andre. Jeg er hvedeintolerant, så denne opskrift er en kærkommen tilføjelse til min lille samling. Jeg har aldrig bagt madeleinekager før og på nettet varierer formene i størrelse. Hvis jeg må ulejlige dig, så vil jeg gerne vide, hvor mange kager der kommer ud af denne portion? Men efter 8 år er det måske gået i glemmebogen. Jeg krydser fingre.
Jeg har tilmeldt mig dit nyhedsbrev og håber at finde andre opskrifter uden hvede, måske er jeg heldig.
Undskyld denne sene tilbagemelding. Der kom lige en påske i vejen 😉 Men der bliver 9 styks.