Der kommer desværre til at gå lidt længere tid, end jeg havde regnet med, før mit nye design går i luften, men det betyder jo ikke, at tingene går i stå herinde på siden. Så I skal ikke snydes for min seneste opskrift, som jeg lavede den anden dag, og som klart er en af mine yndlingsopskrifter på oksedeller. Jeg har krydret kødbollerne med harissa, som er en nord afrikansk krydret chili pasta med bl.a. koriander og hvidløg, der smager super godt. Man kan efterhånden købe den færdiglavet i rigtig mange supermarkeder, og den er super god til at blande sammen med couscous eller til at putte i en dip. Man kan også putte den i oksedeller, som jeg har gjort her for at give en perfekt krydret smag til kødet.
De krydrede oksedeller smager super godt i pitabrød eller sammen med couscous fyldt med tørrede frugter og masser af friske krydderurter. Jeg spiste dem netop sammen med en couscous salat, og så lavede jeg en dressing med creme fraiche, hvidløg, frisk finthakket persille og harissa. Super nemt, og passede perfekt til oksedellerne.
Ingredienser
400 gr. hakket oksekød
1 lille revet løg
1 spsk. harissa
1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. tørret koriander
3 spsk. frisk, finthakket persille
1 tsk. salt
Frisk kværnet peber
1 dl. kogt quinoa
Olivenolie til stegning
Tilberedning
Bland oksekødet sammen med alle ingredienserne, og ælt det godt sammen med hænderne. Lad farsen hvile i en halv times tid og form farsen til små, lidt aflange oksedeller. Steg oksedellerne i olivenolie på panden og servér med en spicy dressing.