Denne her opskrift på kylling i fad er super nem at lave og passer perfekt til en hverdagsaften her i oktober. Kyllingelår har fået en helt anden plads her i huset end tidligere, efter Nord er kommet til. For det er sådan en dejlig nem og børnevenlig hverdagsret, og han kan li’ det. Plus økologisk kyllingekød er til at betale efterhånden i butikkerne og særligt kyllingelårene.
Jeg køber stadig rigtig meget kød i Føtex Food, når der er 20 % på alt økologi hver tirsdag og torsdag, og herunder også kylling. Så blir’ det da i hvert fald lidt billigere. Og for at runde snakken om kyllingelår af, så vil jeg også lige linke til en af bloggens mest populære opskrifter med netop kyllingelår, nemlig min opskrift på kyllingelår i ovn med en lækker citrusmarinade.
Kylling i fad med super nem basilikumscreme
Jeg serverer min kylling i fad med en super nem basilikumscreme. Det kunne også have været en koriandercreme, salviecreme eller myntecreme. Hvad man egentlig lige har ved hånden. Det vigtige er bare, at man blender cremen, så man virkelig får al den gode smag ud af bladene, og cremen får den helt intense smag af krydderurten.
Og så serverede jeg kyllingen sammen med brune ris for at give lidt ekstra mæthed. Du kunne også sagtens tilføje små kartoffelbåde, når du kommer blomkål og vindruer ved kyllingen. De skal have samme tid i ovnen, og smager super godt sammen med det øvrige tilbehør og basilikumscremen.
Lækker og nem opskrift på kylling i fad til en hverdagsaften
- 500 gr kyllingelår eller overlår
- 1/2 pakke kernefri vindruer
- 1/2 stort blomkålshoved eller 1 lille blomkål
- Tørret oregano timian kan også bruges
- olivenolie
- salt
- peber
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1/2 fed hvidløg
- fintrevet muskatnød
- cayennepeber
- salt
- friskkværnet peber
- brune ris
- Letristede mandler
Kom kyllingelår i et stort ovnfast fad. Dryp med olivenolie, og drys med oregano samt salt og peber.
Bag kyllingelårene ved 225 gr. i 10 minutter.
Kom mellemstore blomkålsbuketter samt vindruer i fadet til kyllingelårene. Drys igen med oregano og salt og peber. Bag det hele i ovnen i ca. 35 minutter.
I mellemtiden blendes græsk yoghurt med frisk basilikum (jeg bruger min minihakker), hvidløg, lidt muskatnød samt cayenne peber. Smag til med salt.
Drys letristede mandler over din kylling i fad ved servering og servér med basilikumscremen og brune ris til.
2 kommentarer
Wow altså… Helt fantastisk ret med masser af smag med lidt af det hele hvor alt spiller godt sammen – crunch, spice, sødme og perfekt med basilikumscremen! Tak for denne opskrift!
Ih tusind tak, hvor er det skønt at høre!